Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Jäälatte kotona - näin valmistat!

Jäälatte kotona - näin valmistat!

Kesällä viileät kahvijuomat kasvattavat suosiotaan, eikä ihme. Pieni virkistävä viilennys piristää varsinkin kesän helteiden aikana kummasti.

Kaksi suosituinta kylmää kahvijuomaa lienevät jäälatte ja kylmäuuttokahvi. Keskitymme tällä kertaa jäälatteen ja esittelemme reseptin, jolla syntyy hyvä itse tehty latte esimerkiksi kotona.

Samaa reseptiä käytämme Satamatie 6:n paahtimo-kahvilassamme, joten jos et jaksa kotona ryhtyä hommiin, tervetuloa meille maistelemaan baristojen valmistamaa hellejuomaa!

 

Latten ja jäälatten taustaa

Alkuperäinen latte on kahvijuoma, johon tulee noin yksi kolmannes espressoa ja kaksi kolmannesta kuumaa maitovaahtoa. Se eroaa toisesta suositusta espressopohjaisesta kahvijuomasta cappuccinosta tilavuudeltaan ja maidon koostumukselta.

Latte on isompi annos ja siinä on höyrytettyä maitoa enemmän kuin cappuccinossa. Cappuccinossa taas maitovaahdon osuus on runsaampi kuin lattessa.

Molemmat kahvit kuuluvat Italiassa aamiaispöytään, mutta muualla maailmassa molemmat juomat kuuluvat myös iltapäivän juomamenuihin.

Latte sanana on italiaa ja tarkoittaa maitoa, mutta sen merkitys on laajentunut tarkoittamaan juuri runsaan maidon ja herkullisen espresson muodostamaa liittoa.

 

Resepti: näin valmistat jäälattea itse

Lopputulos.

Jäälatteen tarvitset jääkuutioita, espressoa, maitoa ja maitovaahtoa. Myös kauramaito käy. Satamatiellä käytetään Lehmus Roasteryn Kimpinen-espressoa. Myös Sammonlahti sopii jäälatteen.

Ota ensin iso lasi. Satamatiellä käytämme lasipurkkimaisia laseja joita monet kaupat myyvät varsinkin kesäaikaan.

Jos sinulla on espressokone, vaahdota ensin pieni määrä maitoa ja jätä vaahdotettu maito viilentymään.

Valmista sitten tuplaespresso ja jätä se viilentymään.

Lisää lasi täyteen jääkuutioita ja täytä lasi tavallisella tai kauramaidolla noin kolmen neljäsosan verran tilavuudesta. Suosittelemme kauramaidoista Oatlyn iKaffea, koska se sekoittuu täysin kahvin kanssa.

Lisää espresso lasiin valuttamalla. Anna sen valua ja sekoittua maidon ja jäiden sekaan itsestään sen verran kuin se sekoittuu.

Kauho vielä hieman lisää jäitä ja annostele vielä maitovaahto koko komeuden päälle.

Koristele maitovaahto esimerkiksi suklaisella raakakaakaojauheella tai muulla suosikkimaullasi.

Tarjoile itsellesi tai ystävällesi!

 

Jos espressokonetta ei ole käytössä

Ilman espressokonetta espressokahvin valmistaminen voi olla vaikeaa, samoin maidon vaahdottaminen. Viilentävä juoma onnistuu silti myös kotona. 

Keitä mahdollisimman vahvaa tummaa kahvia, esimerkiksi Lehmus Roasteryn Lauritsalaa. Voit antaa sen viilentyä, paitsi jos on kova jano. Täytä lasi jäillä, lisää kylmä maito, kaada päälle tumma kahvi ja nauti viileästä kesäjuomasta!

 

Jos et halua valmistaa jäälattea itse

Tule nauttimaan sitä meille! Satamatie 6 on äänestetty Suomen parhaaksi kahvilaksi vuonna 2018 ja 2020 ja olemme avoinna kesäaikaan joka päivä ja muulloinkin lähestulkoon aina. Tarkista aukiolomme täältä.

Tervetuloa maistelemaan jäälattea ja ihailemaan terassiltamme aukeavaa Saimaa-näkymää!

Osta kahvit jäälatteen verkkokaupastamme:

Kimpinen-espresso

Sammonlahti-espresso