Lehmus Roastery

ERINOMAINEN, UUDEN SADON ROCKO MOUNTAIN -KAHVIMME ON TAAS TÄÄLLÄ!

Nyt ennakkotilaajalle -20 % etu 200 g pakkauksen tilauksesta!

Lehmus Roastery toi viime jouluna markkinoille uuden tuotesarjan, erityisen kiinnostaviin ja erityisen hienoihin kahveihin keskittyvän Limitedin. Luvassa on ollut tasaisin väliajoin julkaistava sarja, joka esittelee joka kerta uuden kahvin ja maun.

Ensimmäisenä mustanpuhuvaan Limited-pakettiin pääsi etiopialainen Rocko Mountain, joka on etiopialainen Heirloom Arabica -kahvipapu Yirgacheffen alueelta. Kahvi on kasvanut 1950-2150 metrin korkeudella.

Rocko Mountainen maku oli hyvin helposti tunnistettava ja mahtava: maussa oli mustikkaa ja trooppisia hedelmiä. Hapokkuus oli kukkaisaa limen vivahteella. Millä tahansa uuttotavalla valmistui erityislaatuista kahvia! Tuoksu oli runsas ja suorastaan huumaava.

Nyt saimme erikoiserän uuden sadon Rocko Mountainia, joten tuomme kyseisen kahvin takaisin myyntiin, mutta vain rajoitetun erän!

Lue lisätietoja Rocko Mountain pavuista

Rock Mountain Limited on paahtomestarin työnäyte sekä eettinen tuote

Ensimmäisen Limited-sarjan kahvin paahtomestarimme Visa Tuovinen valitsi jo viime keväänä Helsinki Coffee Festivaleilla. Hän kävi kahvintoimittajan cuppingissa eli maistelutestissä, ja ihastui oitis etiopialaisen kahvin makuun ja aromiin. "Tämä erosi huomattavasti muista vastaavista kahveista ominaisuuksiltaan, ja varasimme heti kaksi säkkiä meille, sillä tiesimme, että tämä loppuisi nopeasti kesken."

Kahvilla tehdään myös hyvää, sillä osa raakakahvin tuotosta menee etiopialaiselle Girls Gotta Run -järjestölle. Se keskittyy juoksuharrastamisen ja kouluttamisen kautta parantamaan naisten elinoloja maassa.

Festivaalien jälkeen alkoi kehitystyö. Rocko Mountain on paahdettu vaaleaksi, jotta kahvin omat aromit ja maut tulisivat täydellisesti esiin. Vaalea paahto on työläs ja vaatii paahtajalta suurta tarkkuutta. "Vaaleapaahtoisessa kahvissa ovat hapokkuus ja aromit korkeimmillaan. Vaatii tarkkaa työtä, että löytää juuri sopivan balanssin ilman, että paahto on alikehittynyt. Keskipaahtoa on ylipäänsä suhteellisen varmaa ja `helppoa` tehdä, mutta hyvin vaalea ja hyvin tumma vaativat paljon enemmän työtä", Tuovinen luonnehtii.

Limitediä saa sekä jauhettuna että papuna, mutta Lehmus Roastery suosittelee poikkeuksellisesti hankkimaan kahvin mahdollisuuksien mukana papuna. "Jos jauhaa kahvin itse juuri ennen uuttamista, saa siitä parhaan makuelämyksen irti. Mutta hyvältä se maistuu joka tapauksessa," Tuovinen sanoo.

Uuttaja-blogin arvostelu Rocko Mountainista

“Vuoden 2017 parhaaksi paahtimoksi valittu Lehmus löi pöytään sellaisen kaffen, ettei ole toista vastaavaa vielä tullutkaan testattua. Tällainen mehukas tapaus on kruunu mille tahansa hetkelle päivässä ja ehdottoman paikallaan se on kunnon ruuan päällisinä. Kylkeen ei kannata laittaa mitään, menee vain hyvä kahvi hukkaan kun ei kaikkea maista. Tämä pienipapuinen hedelmänektarikahvi oli aivan järkyttävän hyvää ja ennenkaikkea lesoa, aina pakkaustaan myöden.” -Uuttaja.fi 4.1.2018

Nyt ennakkotilaajalle -20 % etu 200 g pakkauksen tilauksesta!

This is product title