Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Limited Gikirima AA on makumatka Keniaan Lehmus Roasteryn tyyliin

Limited Gikirima AA on makumatka Keniaan Lehmus Roasteryn tyyliin

Lehmus Roasteryn uutuuskahvi on tänään lanseerattu Limited-sarjan Gikirima AA. 

Hauskan nimen taakse kätkeytyy kenialainen superlaadukas arabica-kahvi, jonka maussa on vihreää omenaa, sitruksista hapokkuutta ja puolukkaista marjaisuutta. Kahvi on vaaleapaahtoinen, keskitäyteläinen ja monivivahteinen tasapainoinen kahvi.
"Tasapainoisuus oli juuri se, mikä houkutteli tämän kenialaisen kahvin äärelle.
Kenialaiset kahvit ovat tunnusomaisesti voimakkaan hapokkaita ja marjaisia, maussa on erityisesti viinimarjaa ja herukkaa. Monesti jokin ominaisuus on hallitseva, mutta tässä Gikirima AA -pavussa on erittäin hyvä tasapaino raikkautta, makeutta ja täyteläisyyttä. Maku on hyvin monivivahtainen," kertoo Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen.

 

Kyseessä erityisen laadukas papu Mount Kenyan rinteiltä

Gikirima AA saapuu Mount Kenyan vuoren rinteiltä, jossa kahvimarjat kasvavat 1800 metrin korkeudella merenpinnasta. Embun maakunnan alueella kasvavat kahvimarjat tuodaan Gikiriman käsittelyasemalle, jossa tämän kahvierän pavut on käsitelty washed-menetelmällä. Käsittelyn jälkeen pavut kuivuvat viikosta kahteen korotetuilla pedeillä, jonka jälkeen pavut ovat valmiita lähtemään kohti maailman paahtimoja.

Nimessä AA viittaa kenialaisten kahvipapujen arviointiasteikkoon, jossa yhdistyvät kahvipavun tasaisuus kokoluokituksessa sekä laadussa. AA-luokituksen saaneet pavut ovat tasaisen kokoisia, jolloin ne myös paahtuvat hyvin tasaisesti. Tarkalleen ottaen pavut ovat 7,22-6,80 milliä läpileikkaukseltaan. Joissakin matalammissa kahvilaaduissa papujen koko voi vaihdella runsaastikin, jolloin papujen paahtoaste voi vaihdella.

  

Nautitaan mustana

Gikirima AA sopii paahtomestari Tuovisen mukaan tietysti kaikenlaisiin kahvihetkiin, mutta erityisen hyvin se käy iltapäivän kahvihetkiin.
"Kahvin tasapainoinen raikkaus ja kirpeys yhdistettynä runsaaseen makumaailmaan on juuri hyvä kahvi iltapäivälle. Suosittelemme kahvin uuttamista V60-systeemillä, Aeropressillä tai hyvällä suodatinkeittimellä."

 

Limited Gikirima AA -kahvi myynnissä Lehmus Roasteryn verkkokaupassa ja Satamatie 6:ssa lauantaista 9. helmikuuta 2018 alkaen. Hinta tällä erikoiserällä on 18,90 € / 200 g.

(Toim. huom.: tuote loppuunmyyty verkkokaupassa!)