Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Kiovalaisen taiteilijan kuvittaman Slava Ukraini -tukikahvin tuotto lahjoitetaan Ukrainan keskuspankin avustustilin kautta suoraan Ukrainan auttamiseen

Kiovalaisen taiteilijan kuvittaman Slava Ukraini -tukikahvin tuotto lahjoitetaan Ukrainan keskuspankin avustustilin kautta suoraan Ukrainan auttamiseen

Lehmus Roasteryn kahvipussit valmistetaan Ukrainassa. Olemme tilanneet samoja pusseja vuodesta 2016 asti, eli paahtimon alkutaipaleelta lähtien. Paahtimomme sijaitsee Lappeenrannassa lähellä Suomen itärajaa, joten itänaapurin läheisyys ja muun muassa viisumiasiat ovat myös täällä kaakossa olleet päivittäisen keskustelun aiheena.

Näistä syistä Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama kriisi on tullut myös meitä lähelle sekä henkisesti että fyysisesti.

Olemme julkaisseet tänään Slava Ukraini -tukikahvin. Etiketin tähän pakettiin on suunnitellut kiovalainen taiteilija Olena Tyschenko, joka saapui Helsinkiin pakolaisena maaliskuussa.

Kahvipaketin kuvituksen pohjana on Tyshchenkon tätä tarkoitusta varten akryyliväreillä maalaama taulu. Taulussa avautuu näkymä keltaisena heilimöivälle viljapellolle, jonka sinisävyisessä taivaanrannassa näkyy iso tummahko pilvi. Kuvan keskipisteeseen on lennähtänyt lintu tarkkailemaan tilannetta.
“Maalaus kuvastaa ukrainalaisten sitkeyttä, sinnikkyyttä, uskoa ja toivoa. Olemme kuin tuo kuvan lintu – pieni mutta urhea maa.”

Tyschenko on opiskellut Kiovan yliopistossa kulttuurin ja taiteiden laitoksella. Maalausta ja piirtämistä hän on harrastanut ympäristömuotoilun opintojen ohella.

Slava Ukraini -kahvi on tummapaahtoinen, pehmeä ja täyteläinen Caturran, Bourbonin ja Typica Arabica -papujen sekoitus El Basalin kylästä, Pohjois-Perussa. Kahvin on käsittelytavaltaan pestyä ja se on kasvanut korkealla, 1400–1750 metrissä. Kahvin aromeissa on tummaa suklaata, sokeriruo´on makeutta ja hieman marjaisuutta sekä voimaa, sinnikkyyttä ja rohkeutta.

Myös nämä kahvit on pakattu Ukrainassa valmistettuihin kahvipusseihin.

 

Tukikahvin tuotto eli 50% paketin arvonlisäverottomasta hinnasta lahjoitetaan Ukrainan keskuspankin avustustilin kautta humanitääriseen apuun. Ukrainan keskuspankki on avannut tällaisen lahjoitusväylän, ja lahjoitamme kahvista kertyneet tuotot sinne.