Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn ja Uuttajan Mitä kuuluu? -kahvin tuotto lahjoitetaan mielenterveystyöhön

Lehmus Roasteryn ja Uuttajan Mitä kuuluu? -kahvin tuotto lahjoitetaan mielenterveystyöhön

Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää. Päivän kunniaksi lappeenrantalainen Lehmus Roastery ja tamperelaisen kahvi- ja teeblogin Uuttaja.fin ylläpitäjä Juuso Viljanen valmistivat kahvin, jonka tuotto lahjoitetaan Suomen mielenterveysseura Mieli ry:lle. 

Mitä kuuluu? -kahvi on guatemalalainen laadukas kahvi, jota juodessa on luonteva paikka kysyä läheiseltä kuulumisia ja olla olkapäänä.
“Mielenterveysasiat koskettavat itseänikin henkilökohtaisella tasolla ja olen huomannut miten paljon oloa helpottaa, kun saa vastapuolelleen kuulevat korvat. Kun mieli on täynnä ikävää, ongelmia ja ahdistusta, niin sitä kääntyy herkästi sisäänpäin," Viljanen kertoo.

Lehmus Roasterylle yhteistyö oli luonteva tapa tuoda vakavaa asiaa esiin.
"Olemme Uuttajan kanssa tehneet aiemminkin yhteistyötä ja arvostamme, miten avoimesti Juuso on puhunut myös omista elämäntilanteistaan. Tällainen kahvi on meille hyvä tapa nostaa tärkeää aihetta esiin ja myös riisua tabuja muun muassa masennuksen ympäriltä. Asioista voi puhua," kertoo Arttu Muukkonen Lehmukselta.

 

Kahvin äärellä on luontevaa jutella vaikeistakin asioistaJuuso Viljanen maistelemassa eri paahtovaihtoehtoja kesällä, kun kahvin kehitystyö oli käynnissä.

Mitä kuuluu? -kahvi syntyi ajatuksesta, että suomalaisille jokapäiväisen asian, eli kahvin, äärellä jokainen joka tuntee olonsa pahaksi, voisi saada ensikäden puheapua läheiseltä.
"Suomalainen kahvipöytä on täydellinen paikka puhumiselle. Kukaan ei jaksa ongelmineen yksin. MIELI ry:lle lahjoitettava tuotto tukee mielenterveystyötä, jotta asioita saataisiin kuntoon myös isommassakin mittakaavassa. Tämä on meidän panoksemme mielenterveyden ongelmista puhumiseen liittyvien stigmojen poistamiseen ja mielenterveystyön tukemiseen. Kahvin laadusta tinkimättä.”

Viljasen toiveesta Lehmus Roasteryn paahtajat kehittivät kahvin, joka sopisi mahdollisimman monelle, mutta tarjoaisi kiinnostavuutta myös kahvialan harrastajille. Lopputuloksena syntyi guatemalalainen erikoiskahvipavuista paahdettu tuote, jossa on hedelmäistä makeutta ja kevyttä hapokkuutta.


Etiketissä kaksi hahmoa kohtaavat

Lehmus Roasteryn taiteellinen johtaja Samu Koskinen ja Juuso Viljanen kävivät läpi etikettivaihtoehtoja kesäkuussa.

Kahvin etiketin on suunnitellut Lehmus Roasteryn Samu Koskinen. Hän kertoo, että vakavan aiheen äärellä suunnittelutyökin vaati oman aikansa.
“Emme halunneet tehdä paketista ja etiketistä liian raskasta, vaan pyrimme lähestymään asiaa mahdollisimman paljon iloisuuden kautta. Tästä syystä etiketissä on myös lämpimiä värejä sekä keveyttä fonttivalinnoissa. Kuvituksella halusimme tuoda esiin kahvin monipuolista makumaailmaa, jota vaalean raikkaat värit myös edustavat.

Halusimme tuoda suunnitteluun ja kuvitukseen mukaan myös kahvihetken, joka on yleisesti helppo tilanne keskusteluiden käymiseen.

Mitä kuuluu? -kahvi on myynnissä Koskilinnan kahvikaupassa Tampereella ja Satamatie 6:ssa sekä tilattavissa Lehmus Roasteryn verkkokaupan kautta. Hinta 9,90€, tuotto lahjoitetaan marraskuussa täysimääräisenä Mieli ry:lle. (Toim. huom.: tuote loppuunmyyty ja linkki poistettu.)

 

Maussa aistittavissa:
Pehmeä kahvi, jossa kivihedelmien makeutta ja mukava hapokkuus.


Maa: Guatemala
Alue: Huehuetenango
Kaupunki: San Marcos Huista
Papu: Catuai, Caturra, Bourbon
Käsittely: Pulped natural
Kasvukorkeus: 1500 - 1650 m

Kahvia on rajoitettu erä.