Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Tykkitee, Satamatee, Hyväntuulentee - Lehmus Roastery tuo markkinoille oman teelinjaston

Tykkitee, Satamatee, Hyväntuulentee - Lehmus Roastery tuo markkinoille oman teelinjaston

Lehmus Roastery lanseeraa tänään oman teelinjaston. Teen tie -sarjaan kuuluu seitsemän erityisen laadukasta teetä ja teejuomaa, jotka johdattelevat teen ja kahvin ystävät laadukkaiden teiden kiehtovaan maailmaan.

Teet ovat saaneet nimensä ja inspiraationsa Lappeenrannan vanhoista teistä. Mukana ovat Satamatee, Tykkitee, Vanha happotee, Hyväntuulentee, Kuutostee, Lentäjäntee ja Marssitee.

Teesarjan ajatuksena on ollut jatkaa suosittua kaupunginosat-kahvisarjaa omalla teelle sopivalla teemoituksella. Näin syntyi Teen tie -linjasto, jossa seikkaillaan romanttishenkisillä teillä pitkin vanhaa Lappeenrantaa.

Hyväntuulentee kuvattuna Hyväntuulentiellä.

Purkin alaosassa näkyy 1950-luvun lappeenrantalaista kartastoa alkuperäisine nimistöineen. Paketit ovat reilun kokoisia kartonkisia tuubeja, joita voi käyttää uudelleen.

Ekologisuus on yksi Lehmus Roasterylle tärkeistä arvoista. Niinpä pakettisuunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että tuubit kestävät käyttöä.

Satamatie 6:een on ilmestynyt myös teen irtomyyntipiste, josta asiakkaat voivat kätevästi, ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti kauhoa oman purkin täyteen uutta teetä.

 

Seitsemän teen tie johdattelee tutustumaan laatuteehen

Lehmus Roastery on suunnitellut omaa teelinjastoa jo noin vuoden ajan. Teen täytyy olla erityisen laadukasta, maistuvaa ja kestävästi tuotettua.

Teet on valmistettu yhteistyössä saksalaisen Mount Everest Tea Companyn kanssa. Lehmus Roasteryn teeosasto sukelsi syvälle teen maailmaan ja kehitystyössä on maisteltu lukematon määrä erilaisia teitä. Teereseptejä on kehitetty yhteistyössä Mount Everestin kanssa. Ainesosissa on vain aitoa teetä ja maustetuissa teelaaduissa aitoja mausteita, kuten kuivattua vadelmaa, omenaa, mansikkaa ja appelsiinia.

Seitsemän teen linjastosta löytyy sopivat tuotteet niin vihreän teen ystäville kuin mustankin teen tovereille. Mukana on myös Oolongia, mausteista yrttihauduketta ja marja-hedelmähauduketta.

Lehmus Roasterylla on jo pitkään oltu kiinnostuneita teestä. Lehmus Roasteryn paahtimo-kahvila Satamatie 6:n hyllyssä on ollut laaja valikoima erilaisia teitä, joten oli luontevaa, että Suomen parhaan paahtimon valikoimissa on myös oma teevalikoima.

"Ennen kahvia oli tee se kuuma juoma, joka kuppini täytti. Varsinkin maukkaat yrttiteet olivat pitkään suosikkejani. Myös teen terveysvaikutukset ovat tulleet tutuksi etenin edellisessä työssäni vähittäiskaupassa kauppiaana runsaasti teetä myyneenä. Pitkällisen testailun, harkinnan ja suunnittelun jälkeen olemme oman linjastomme kanssa totuuden äärellä.

Niin kahvissa kuin teessäkin tarjoamme erilaisia makuelämyksiä monenlaisen teen ystävälle. Emme kahlitse itseämme muuhun kuin korkeaan laatuun ja annamme mennä", kertoo Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen.

 

Teet vihreästä mustan kautta hedelmäisiin

Lehmus Roasteryn teet ovat seuraavanlaisia.

 

Lentäjäntee
Chun Mee -vihreä tee

Klassinen vihreä tee tulee eteläisestä Kiinasta. Nimensä kulmakarvojen muotoon käärityistä lehdistä saanut tee on kupissa voimakas ja valloittava.

Millaisella tiellä kuljetaan?
"Lentäjäntietä pitkin kiihdytetään vanhojen kivitalojen ohi kohti etelää, nostetaan laskutelineet ja otetaan suunnaksi itä. Pitkällä lentomatkalla nautitaan rauhoittavaa vihreää teetä, joka tekee hyvää keholle ja mielelle."

Ainesosat: Vihreä tee

Teen alkuperämaa: Kiina

Haudutus: 70-80 astetta, 15-18 g/l tai 3-3,5 tl/dl, 2-2,5 min
 

Kuutostee
Vihreä tee, inkivääri-eukalyptus

Raikkaan inkiväärinen vihreä tee, jossa eukalyptus raikastaa kuin tuulahdus avonaisesta ikkunasta matkalla kohti maailman seikkailuja.

Ainesosat: Vihreä tee (61,7%), eukalyptuksen lehtiä (7,5%), inkiväärinpaloja (5%), tomaattihiutaleita, muskotinkukkia, mausteita, mandariininjyviä

Teen alkuperämaa: Kiina

Haudutus: 80-90 astetta, 10-12 g/l tai 2-2,5 tl/dl, 1-2 min

 

Hyväntuulentee
Vadelma-Oolong

Oolong-tee asettuu mustan ja vihreän teen välimaastoon. Oolongia voi hauduttaa ja uuttaa moneen kertaan, sillä tee avautuu ja maut syventyvät joka kierroksella.

Millaisella tiellä kuljetaan?
"Pehmeän vadelmainen maku paljastuu hiljalleen kuin salaiset portaat, jotka johdattelevat kulkijan lehmusten katveesat kohti Saimaan eteläisintä rantaa."

Ainesosat: Oolong-tee, vadelma (10%), mausteet, ruusunterälehtiä, ruiskukankukkia.

Teen alkuperämaa: Kiina

Haudutus: 80-90 astetta, 15-18 g/l tai 3-3,5 tl/dl, 2-3 min

 

Vanha happotee
Assam, toisen sadon TGFOPI

Intian Assamista, Corramoresta tuleva musta teemme on voimakasarominen mutta tuttavallinen. TGFOPI viittaa laatuun - teelehden nuput on kerätty aivan satokauden alussa ja niiden parhaimmisto valikoituu tähän laatuun.

Millaisella tiellä kuljetaan?
"Vahva, pehmeä ja maltainen Assam on parhaimmillaan sellaisenaan tai maidon kanssa. Juoman jäähtyessä on mukava tuijotella vanhaa teollisuusmiljöötä ja kuvitella kaikki ne raskaat uitot, joita tukkijätkät ovat aikanaan Saimaalla ohjailleet."

Ainesosat: Assam-tee

Teen alkuperämaa: Intia

Haudutus: 100 astetta, 15-18 g/l tai 3-3,5 tl/dl, 4-5 min

 

Tykkitee
Premium Earl Grey

Arvokas musta tee, joka on tummaa kuin ruuti, jota vuosisatoja sitten kärrättiin Rakuunamäen suojaksi tasaiseksi kivettyä tietä pitkin. Teessä on aitoja appelsiininpaloja ja runsaasti makua.

Ainesosat: Musta tee (Ceylon, Assam ja Keemun), appelsiininlohkoja, limeviipaleita, mausteita, appelsiininpaloja (appelsiinitäysmehutiivistetä ja hedelmälihaa), ruiskukkaa.

Teen alkuperämaat: Intia, Kiina

Haudutus: 100 astetta, 12-15 g/l tai 2,5-3 tl/dl, 3-4 min

 

Satamatee
Metsämarja-hedelmähauduke

Hedelmäisen makea ja raikas hauduke. Satamateen hibiscus (hibisci sabdariffae) on maailmalla suosittu juoman osa. Se antaa raikkaan maun ja kuparisen värin, joka yhdistettynä aitojen hedelmien ja marjojen makuihin luo harmonisen marjaisan aromin.

Millaisella tiellä kuljetaan?
"Maussa on erityisesti mansikkaa ja vadelmaa kuin lapsuuden kesinä vallien rinteillä ja hedelmiä kuin helteisen Pallon kujilta."

Ainesosat: Hibiscus, omenanpalat, ruusunmarjankuori, appelsiininkuori, mausteet, mansikanpalat (3%), vadelma (3%)

Haudutus: 100 astetta, 20-25 g/l tai 4-5 tl/dl, 5-10 min

 

Marssitee
Lakritsi-yrttihauduke

Täyteläisyyttä ja lempeää makeutta aidoista mausteista ja yrteistä. Vatsaystävällisen lakritsijuuren ansiosta Marssitee sopii mainiosti esimerkiksi jälkiruokajuomaksi.

Millaisella tiellä kuljetaan?
"Mausteisen lakritsinen yrttihauduke, jonka tuoksusta löytyy läheisen makeistehtaan aromeja. Tie vie kohti rantaa, josta avautuu maisema avaralle Saimaalle."

Ainesosat: Aniksensiemen, lakritsijuuri (26,5%), tähtianis, malvankukka, mausteet

Haudutus: 100 astetta, 20-25 g/l tai 4-5 tl/dl, 5-10 min

 

--
Teevalikoiman löydät hyvin varustelluista kaupoista, Satamatie 6:sta ja Lehmus Roasteryn verkkokaupasta.