Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Oligarch Rummy Huehue tarjoaa rommitynnyrikypsytettyä kahvia heille, joilla on jo kaikkea

Oligarch Rummy Huehue tarjoaa rommitynnyrikypsytettyä kahvia heille, joilla on jo kaikkea

Lehmus Roasteryn kolmas Oligarch-sarjan kahvi on nähnyt nyt kultaisen päivänvalonsa.

Oligarch Rummy Huehue esittelee rommitynnyriaromatisoidun kahvin, joka tuo mieleen keinuvat Karibian- ja Viipurin-risteilyt sekä rommipohjaiset makean kepeät cocktailit kultaiselta 80-luvulta.

Tämänkertaiseen Oligarchiin on haettu inspiraatiota itäisen naapurimme yläluokan lomamatkailusta huvijahteineen ja hieman liian monta nappia auki olevista silkkipellavapaidoista.

Aurinkoista drinkkiä muistuttava kahvi saa mielen sanomaan harasoo oli kyseessä sitten Karibianmeren aurinkorannat tai Sotshin Mustanmeren rantatyrskyt.
Etiketin designiin haluttiin runsaasti kultaa ja valkoista, koska ne ovat lesoimmat sävyt, joita voi käyttää.
Kultaiset palmut luovat Oligarcheihin kuuluvaa arvokkuutta. Puhdas valkoinen luo odotuksia lomailusta ja tulevista matkoista, joiden muistijäljille on vielä runsaasti tyhjää tilaa riemastuttavilla kokemuksilla täydennettäviksi, kertoo Lehmus Roasteryn taiteellinen johtaja ja toimitusjohtaja Samu Koskinen, jonka kätten työtä paketin design on.

Kahvissa hedelmää ja kermainen suutuntuma

Rummy Huehue on saanut nimensä paitsi rommitynnyristä myös kahvista, joka saapuu La Esperanza -tilalta Huehuetenangon maakunnasta läntisestä Guatemalasta.
Viljelijä Francisco Morales kasvattaa tilallaan Caturra-, Pache-, Bourbon-, Typica- ja San Ramon Arabica -kahvipensaita 1750 metrin korkeudella merenpinnasta. Prosessointina on käytetty kahvin omaa aromia korostavaa washed-menetelmää.

Lehmus Roasterylla on kokemusta nyt jo kolmen tynnyrikahvin valmistamisesta.

Myös kahvin oma aromi säilyy voimakkaana, vaikka tynnyrin aromit tuovatkin oman lisänsä kahviin. Tässä guatemalalaisessa kahvissa on kypsien hedelmien makua sekä vienoa suklaisuutta, kertoo Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen.
"Kahvi itsessään on mainio makuelämys kermaisella suutuntumalla. Kahvi on paahdettu keskipaahtoiseksi, jolloin maussa on esillä sekä korkealaatuisen kahvin että rommitynnyristä syntyvien aromien makea liitto."

 

Aiemmin Lehmus Roasteryn Oligarch-sarjaan ovat päässeet bourbon-viskinen Bourbon Bourbon sekä punaviinitynnyriaromatisoitu Red Ruby.

Myös Bourbon Bourbonia on valikoimissa, joten nyt voi maistella sekä viskistä että rommista kahvia vuorotellen.

Tynnyriaromatisoiduissa kahveissa raakapapuja aromatisoidaan vahvaa alkoholia sisältäneessä aidossa puutynnyrissä, jota on käytetty alkoholin valmistamiseen.

Puutynnyriin on imeytynyt alkoholin aromeja ja makuja, ja raakapapu imee kyseisiä makuja itseensä. Kun kahvi paahdetaan, syntyy lopputuloksena jännittäviä aromeja sisältävä laadukas kahvi, jota valmistetaan vain pieni erä kerrallaan.

Lehmus Roastery on aromatisoinut nyt kolmea eri kahvilaatua kolmessa erilaisessa tynnyrissä. Kaikki Oligarch-sarjan kahvit ovat olleet lesoja ja ansainneet kultaharkkomaisen ulkoasunsa.

(Toim. huom.: tuotteet ovat loppuunmyyty ja linkit tuotteisiin siksi poistettu.)

 

---

Tilaa Oligarch-kahvit Lehmus Roasteryn verkkokaupan ylähyllyltä tai osta paikan päältä Satamatie 6:n tehtaanmyymälästä.