Use the discount code LEHMUS-58, orders over 58 euros will be shipped without shipping fee to the nearest pick-up point! (In the Finnish region, cannot be combined with other discount codes)

Lehmus Roastery

Suklaista aromia, hedelmäistä hapokkuutta, paahteisuutta ja mausteita: Esittelyssä Kettu-kahvit

Suklaista aromia, hedelmäistä hapokkuutta, paahteisuutta ja mausteita: Esittelyssä Kettu-kahvit

Kettukahvit ovat brasilialaisia vastuullisesti viljeltyjä Yellow Bourbon -lajikkeen kahveja. Kuvassa kahvit lepäävät käsittelyasema Beneficio Pedra Brancan kuivatuspation kulmalla. 

Beneficio Pedra Brancan kuivatuspatio.

Pedra Brancan käsittelyasemalle tuodaan kahvia sitä ympäröiviltä vuorenrinteiltä. Asemalla kahvimarjat kuoritaan, kuivataan eri prosesseilla ja puhdistetaan, minkä jälkeen kahvipavut lähtevät kohti paahtimoita eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna satokausi on tuottanut kahveihin paahdetun pähkinän makua, pehmeän suutuntuman sekä miellyttävän sitruksisen raikkauden. Kettu-kahvit ovat tänään 26.10.2019 alkaen saatavilla hyvinvarustelluissa kaupoissa.

 

Kettu-kahvi, keskipaahto – aito ja alkuperäinen

Kettu-kahvi sai inspiraationsa vuonna 2016 linnoituksen takavalleilla pesää pitäneistä cityketuista. Kettuperheen poikaset olivat syksyn saavuttua kasvaneet jo rohkeaan ikään, ja ne liikkuivat iltojen pimentyessä – ja päivisinkin – pitkin linnoituksen valleja.

Alkuvaiheessa kapasiteetimme ollessa pienempi paahdoimme kahvia iltamyöhään asti. Niinpä kettujen silmät loistivat monesti hämä-rässä, kun viimeinen paahtaja katseli papujen viilentyessä ulos ikkunoista.

Keskipaahtoinen kettu syntyi tarjoamaan pähkinäisen pehmeitä aromeita, joita tyypillisesti eteläisen Brasilian kahvialueilta on saatavilla.

 

Tumma kettu – Kosmopoliitti serkku

Tumma kettu jolkotteli valikoimiimme syksyllä 2017. Vaikka vaaleissa kahveissa kahvipavun omat maut ovat voimakkaimmillaan, pitää moni enemmän tumman kahvin pehmeydestä ja pyöreydestä.

Sinä vuonna myös ketut olivat lähteneet laajemmin liikkeelle, ja monet bongasivat repolaisia muun muassa Prisman pihalta – mihin lie asfaltoidut tiet kettuja veivätkään!

Teimme paahtimolla erilaisia testipaahtoja ja löysimme tummalle Ketulle mukavan profiilin, jossa on mukana karamellisoitunutta pähkinää, suklaisuutta ja tummia aromeita. Näin näki päivänvalonsa myös Tumma kettu.

 

Mauste-Kettu – yleisön toivoma ja suosima

Emme ole aiemmin valmistaneet maustettuja kahveja, sillä olemme ajatelleet, että kahvien omat aromit ovat niin kiinnostavia, että niiden esittely on paras mauste tähän maailmaan.

Myöskään erilaiset nestemäiset aromisuihkeet eivät kuulosta meidän paahtimoltamme.

Kardemumma ja ceyloninkaneli ovat laadukkaita ja arvokkaita mausteita. Kun niitä lisää sopivassa suhteessa Kettu-kahviin, on loppu-tuloksena maku ja tuoksu, joka houkuttelee kuin vastaleivottu pulla. Kuka sellaista voisi vastustaa?

Siten sai viime vuonna alkunsa Mauste- Kettu, joka tekee nyt toisen tulemisensa. Tämä kahvi on eniten kerännyt kyselyitä siitä, tuleeko Mauste-Kettua vielä myöhemmin? Nyt sitä siis jälleen saa! 

 

---

Tilaa Kettu-kahveja verkkokaupastamme.