Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Kettu tekee paluun nyt tuplana: keskitumma ja tumma paahto tänään kaupoissa

Kettu tekee paluun nyt tuplana: keskitumma ja tumma paahto tänään kaupoissa

Lehmus Roasteryn suosittu sesonkikahvi, Kettu, on tänään kokenut paluun. Tälle sesongille on tarjolla kahta eri Kettua: viime vuodelta tuttu keskitumma paahto sekä uutuutena tumma urbaani citykettu!

Viime syksynä lanseerattu talvinen keskitumma paahto oli suunniteltu koko talven kahviksi, mutta valtaosasta kaupoista se myytiin loppuun jo ennen vuodenvaihdetta.

Tänä vuonna tuotantomääriä on kasvatettu ja tavoitteena on, että kahvia olisi nautittavissa vielä reilusti talvikauden keskelläkin.

 

Kuvituksissa metsäistä ja urbaania Lappeenrantaa

Tänä vuonna Lehmus Roastery on tuonut jo perinteeksi muodostuneen Kettu-kahvin rinnalle tumman Ketun.

Tavallisessa City Roast -paahtoisessa Ketussa inspiraatioeläimemme seikkailee Lappeenrannan linnoituksen vallien kuusikoissa kuuta ihaillen. Tummassa Kettu-kahvissa repolainen on liikkunut jo kaupungin urbaaniin keskustaan, jossa se tarkkailee ympäristöään katuvalon alla. 

Kettu-kahvien kuvituksesta on vastannut Lehmus Roasteryn taiteellinen johtaja Samu Koskinen.
"Tällä kertaa vähän vitsailtiin aiheella city-kettu. Viime vuoden ketut olivat linnoitusmaailmassa, tänä vuonna haluttiin tuoda cityketut citylle pyörimään.

Vaikka kuvat sinänsä ovat mistä tahansa kaupungista, on tietysti Lappeenrannan viimeaikainen rakennusbuumi toiminut inspiraation lähteenä," Koskinen kuvailee. 

 

Kahvi Rio de Janeiron lähettyviltä

Kahvipapujen kuivatus käynnissä Fazenda I.P:n tilalla. Kuva: Cafe Imports

Kettu-kahveissa on sama kahvipapu kuin viime vuonna. Fazenda I.P:n tila sijaitsee Kaakkois-Brasiliassa Carmo de Minasin kaupungin ulkopuolella. Toisin sanoen Rio de Janeiron ja Sao Paulon välimaastosta saapuvat pavut ovat Yellow Bourbonia.

Ne ovat kasvaneet 950-1200 metrin korkeudella merenpinnasta. Sato on vamistunut loppukesästä, eli kahvin raaka-aine on tuoretta ja erittäin maukasta.
"Jo viime vuonna päätimme, että haluamme tehdä samasta pavusta Kettua myös tänä vuonna, joten pystyimme seuraamaan sadon valmistumista tavallista tarkemmin."

Kyseisessä korkeudessa kahvimarjat kypsyvät hitaasti ja mahdollistavat siten vaiheittaisen poimimisen. Marjoja poimitaan siis sitä mukaa kun ne kypsyvät, eikä koko pensasta kerralla. Siten kahvin laatu pysyy vaatimusten mukaisen korkeana.

Pavut on käsitelty honey-menetelmällä, kun viime vuonna käsittely oli vielä naturalia. Toisin sanoen nykyinen kahvin aromi on hieman makeampi kuin viime vuonna.
"Käsittelyn johdosta ja muutenkin tämän vuoden kahvissa on hieman vähemmän happoja tosiaan makeutta aiempaa enemmän. Erinomainen kahvi ylipäänsä," kertoo paahtomestari Visa Tuovinen.

Tuhti tumma Kettu

Tumma Kettu-kahvi.

Tuovinen kertoo, että tänä vuonna Lehmus Roastery halusi tehdä vaihtoehdon keskitummalle paahdolle, sillä Lehmus Roasteryn asiakaskunnassa on paljon tummemmista paahdoista pitäviä.

Samalla oli mahdollisuus päästä tekemään uusi tummemman pään kahvivaihtoehto.
"Tumma Kettu on paahtoasteeltaan 4/5 eli sama kuin meidän Lauritsala-kahvissa, mutta se ei kuitenkaan ole ihan yhtä tumma kuin Lauritsala. Tässä pidemmälle paahdetussa Ketussa
 korostuu tumma kaakaoisuus. Maussa on aistittavissa myös karamellisoitunutta pähkinää," Tuovinen kertoo.


Keskipaahteinen Kettu

Kettu-kahvi.

Tavallinen Kettu, keskitumma paahdoltaan eli City Roast, on makumaailmaltaan täyteläinen. Aromissa on suklaisuutta pienellä raikkaalla hedelmäisyydellä. City Roast tarkoittaa paahtoasteeltaan noin 2,5/5 tasoa.

Kettu-kahvi suositellaan nauttimaan hyvässä seurassa ja kauniista kupeista tarjoiltuna.
"Se on erinomainen kahvi myös tänä vuonna."

 

Vasemmalla Kettu City Roast -papuja, oikealla Kettu Tumma paahto -papuja.


Entä mitä kuuluu linnoituksen ketuille, joko ne pyörivät paahtimolla?
"Ei ole vielä näkynyt niitä valleilla. Odotellaan kyllä kovasti saapuviksi, varmaan ne lumen tullen alkavat taas nuuhkia kahvia lähempää", Tuovinen sanoo.

---

Kettu-kahvit verkkokaupassamme, tehtaanmyymälässämme Satamatie 6:ssa sekä hyvin varustelluista kaupoista lähes kautta maan.

Olethan huomannut, että Lehmus Roasteryn verkkokaupassa voit valita sopivan jauhatuksen?