Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn tuorein Limited La Montana saapuu Guatemalasta Antonio Gonzalesin tilalta

Lehmus Roasteryn tuorein Limited La Montana saapuu Guatemalasta Antonio Gonzalesin tilalta

Lehmus Roasteryn uusin korkeatasoinen Limited-sarjan kahvi on Limited La Montana.

Kahvi saapuu Guatemalasta viljelijä Antonio Gonzalesin tilalta. Kahvissa on pehmeän pyöreä suutuntuma ja raikas hapokkuus. Kahvin maussa on aistittavissa omenaa ja kivellisiä hedelmiä.

Hienostuneet aromit tulevat esiin parhaiten kun kahvi on paahdettu optimipaahteisuuteen eli tässä tapauksessa paahteisuus on noin 1,5–2 asteikolla 1-5.

Yellow Catuai kasvaa La Nueva Montanan tilalla muiden hedelmäpuiden varjossa

Antonia Gonzales tilallaan tarkistamassa viljelmiä.

 

Varjostetut korkopedit tilalla.

Kahvi on Yellow Catuai Arabica -lajiketta, joka Mundo Novon ja Caturra Arabican yhdistelmälajike. Se on tyypillinen Keski-Amerikassa. Kahvi vaatii runsaasti huolenpitoa ja ravinteikkaan maaperän, mutta vastaavasti se tuottaa hyvän sadon. 

Kahvi on kasvanut korkealla, 1550-1800 metrin korkeudella. Kun kypsät marjat on poimittu kahvipensaista, on kahvi käsitelty honey-prosessoinnilla, eli kahvimarja on kuorittu mutta kahvipavun pintaan on jätetty ohut kerros.

Kahvimarjat käsitellään Gonzalesin farmilla. Ne kuivataan korotetuilla kuivauspedeillä ja niitä käännellään käsin viisi kertaa päivässä, jotta ne kuivuvat optimaalisesti. Kahvit kuivuvat 15-17 päivää varjoisassa tilassa.

La Nueva Montanan tilalla kasvatetaan kahvin ohella myös muita kasveja, kuten avokadoa, ingaa ja gravilleaa. Nämä kasvit suojaavat kahvikasvia paahteelta ja sään ääri-ilmiöiltä.


Kypsänä poimituista kahvimarjoista saadaan tasaisen kokoisista raakapapuja, joista syntyy myös tasaisesti paahtunutta kahvia, jonka maut ovat tasapainossa eikä virhemakuja pääse syntymään.

 

 

Tilaa La Montanaa Lehmus Roasteryn verkkokaupasta. (Toim. huom.: tuote loppuunmyyty ja linkki tuotteeseen poistettu.) Katso tästä Ylähyllyn tämänhetkinen valikoima!