Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn Lesoilulaatikon kahvit

 

Vaaleapaahtoinen klassikko: Oscar Hoyos, Kolumbia, Gesha & Bourbon Arabica

Tämä kolumbialainen Oscar Hoyosin tilalla kasvanut kahvi on Gesha Arabican ja Pink Bourbon Arabican korkealla kasvanut sekoitus, jonka aromit lupaavat makeaa marjaisuutta, jasmiinin kukkaisuutta, hunajan täyteläisyyttä ja omenaista raikkautta.

Kahvimarjat on poimittu käsin juuri, kun ne ovat kypsinä. Kahvimarjoja on pesemisen jälkeen kuivafermentoitu 24 tunnin ajan, ja sen jälkeen kuivattu kuivatuspedeillä kasvihuonemaisessa ympäristössä tasaisen ja tasalaatuisen kuivatuksen takaamiseksi.

Oscar Hoyosin perheen tila sijaitsee Andien vuoriston rinteillä La Argentinan alueella San Augustinissa Huilan kuuluisalla kahvinviljelyalueella. Hoyosin veljesten johtama viljelmä on keskittynyt pitkään erityisen laadukkaiden kahvien tuotantoon. He ovat osa La Muralla -viljelijäryhmää. Ryhmä jakaa avoimesti tietoa ja taitoa toistensa hyödyksi, jotta kaikki jäsenet pystyvät tuottamaan laadukasta ja arvokasta kahvia. Tämän työn hedelmiä on myös tämä upea paahto.

 

Alkuperämaa: Kolumbia
Alue: La Argentina, San Augustin, Huila
Farmi: Buena Vista
Viljelijä: Oscar Hoyos
Lajike: Gesha & Pink Bourbon
Kasvukorkeus: 1815 m
Käsittely: washed eli pesty
Pisteytys: 88-89 pistettä
Paahtoaste: Optimaalinen noin 2/5

 

Vaaleapaahtoinen klassikko: Mayra Solis, Costa Rica, Catuai Arabica

Mayra Soliksen perhetilalta saapuva kahvi kasvaa korkealla, 1800–2100 metrin korkeudella Costa Ricassa Santa Maria de Dotan alueella noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä pääkaupunki San Josesta.

Kahvin viljelyalueesta 90 prosenttia sijaitsee luonnonsuojelualueella, ja kahvia kasvatetaan kestävän viljelyn periaatteita noudattaen ja korkeinta mahdollista kahvilaatua tavoitellen. Luonnonsuojelualueelta saadaan myös tarvittava kasteluvesi luonnollisista lähteistä – tavallisen sadeveden ohella.

Korkea kasvuympäristö mahdollistaa kahvimarjan kasvamisen hitaasti, jolloin maut pääsevät kehittymään kaikessa rauhassa. Tämän kahvin aromeista löytyy ananasta, mangoa ja papaijaa. Yleisen lempeä makeus hurmasi raadin heti ensihetkistä alkaen.

Kahvi on fermentoitu kevyesti ja kuivattu auringossa korotetuilla kuivatuspedeillä.

Mayra Solis on tyttäriensä Dalia ja Delfina Soliksen kanssa osa Bean Voyage -järjestöä. Se on voittoa tavoittelematon järjestö, joka  tukee naisviljelijöitä alalla, joka on pääasiassa ollut miesten käsissä. Bean Voyage tarjoaa koulutusta viljelyn, talouden ja yhteisöllisen tekemisen kautta: vain naisille suunnatuissa keskusteluryhmissä voidaan hakea vertaistukea ja neuvoa ja oppia turvallisessa ympäristössä. Kahvin välittäjä, Falcon Coffee, on Bean Voyage -järjestön tukija, ja järjestössä on jo 120 naisviljelijää jäsenenä.

 

 

Lesoilulaatikko, tumma: Negele Gorbitu, Etiopia

Negele Gorbitu -pesuaseman huippulaadukas anaerobisesti fermentoitu kahvi, jonka viime vuoden sato voitti Vuoden suodatinkahvi 2021 -kilpailun. Tummapaahtoisessa kahvissa paahtunutta mantelia, tummaa suklaata ja vivahdus marjaisuutta ja rommisuutta, joka on syntynyt anaerobisen fermentoinnin ansiosta.

Negele Gorbitu on pesuasema ja viljelijäyhteisö Etiopian ylängöllä Gedeon alueella.Tämä kahvi on paikallisesti kasvavaa Heirloom Arabicaa, tarkemmin sanottuna Kurume-, Dega- ja Wolisho-lajikkeita. Heirloom Arabica on tosin kattokäsite valtavalle määrällä etiopialaisia kahvilajikkeita, jotka kasvavat pääosin luonnostaan Etiopiassa, kahvikasvin synnyinmaassa. Kahvi on kasvanut pienellä, 2,5 hehtaarin alueella punertavassa savisessa maassa, ja varjoa kahville ovat antaneet akaasia ja afrikankarhepuu.

Kahvimarjat on poimittu käsin, ja lajittelun jälkeen kahvi on fermentoitu 35-48 tunnin ajan vesitankeissa ja sen jälkeen kuivatettu auringossa 18 vuorokauden ajan. Lopputuloksena on herkullisen hedelmäinen ja pehmeä kahvi.

Limited Negele Gorbitu voitti Vuoden suodatinkahvi 2021 -kilpailun. Tämä kahvi on seuraavan satokauden erää, makumaailmaltaan hyvin lähellä voittajakahvia, tosin tummapaahtoisena hedelmäisyys on hieman taustalla ja paahtuneet aromit tulevat voimakkaammin esiin.

Alkuperämaa: Etiopia
Alue: SNNPR, Gedeo, Yirgacheffe
Viljelijäyhteisö: Negele Gorbitu
Lajike: Heirloom Arabica (Kurume, Dega, Wolisho)
Kasvukorkeus: 1995–2020m
Käsittely: Anaerobinen fermentointi, 35-48 tuntia
Erityistä: Kahvi on 88 pisteen mikroerä.

 

Lesoilulaatikko, tumma: Sitio Santa Catarina, Brasilia

Brasilialaiselta Sitio Santa Catarinan tilalta saapuva anaerobisesti fermentoitu huippukahvi, jonka tummapaahtoisessa versiossa korostuvat pähkinäisyys, suklaisuus ja miellyttävä paahteisuus. Suutuntumaltaan kevyehkö kahvi, pehmeys huomiota herättävän mukavaa.

Sitio Santa Catarina on pieni farmi Pedralvan maakunnassa, jossa olemme itse vierailleet Alexandren ja Rodrigon vieraina. Sitio Santa Catarina sijaitsee Etelä-Minasin maineikkaalla kahvinviljelyalueella, josta tulee peräti kolmannes maailman kaikesta Arabica-kahvista. Pedralvaan on noin viiden tunnin ajomatka Sao Paulosta.

Ostamme farmilta kasvavan määrän kahvia joka vuosi. Näin olemme tehneet jo vuodesta 2019 asti. Tämä kahvi on Yellow Catuai -lajiketta, se on kasvanut 1275 metrin korkeudella ja on kevyen anaerobisen fermentoinnin jälkeen aurinkokuivattu korotetuilla kuivatuspedeillä.

Alkuperä: Brasilia
Alue: Pedralva, Minas Gerais
Farmi: Sitio Santa Catarina
Viljelijät: Alexandre Silva & Rodrigo Silva Pimenta
Lajikkeet: Yellow Bourbon, Icatu, Catuai
Kasvukorkeus: 1275 m
Käsittely: 72h fermentointi, natural- eli aurinkokuivaus

Erityistä: #Lesompaakahvia -yhteistyöprojektin hankinta: Lehmus Roastery on sitoutunut ostamaan Sitio Santa Catarinalta vuosittain eritasoisia kahveja tukeakseen viljelijöiden ja heidän yhteisön kehittymistä.