Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Kas näin puhdistetaan ja huuhdellaan kahvinkeitin oikeaoppisesti puhdistusnesteellä

Kas näin puhdistetaan ja huuhdellaan kahvinkeitin oikeaoppisesti puhdistusnesteellä

Etätyön aikana kotikeittimet ovat aiempaa kovemmalla käytöllä, ja toisaalta viikonloppumenot ovat minimissä, joten ryhdytäänpä tutustumaan kahvinkeitinten puhdistustoimiin.

Kahvinkeittimen puhdistaminen kotioloissa on tärkeää ja tarpeellista siksi, että kahvinkeitin toimisi oikein, kahvi maistuisi oikealta ilman ylimääräisiä makuja ja onhan puhtailla ja huolletuilla laitteilla kaikenlainen elämä mukavampaa.

Jos kahvinkeitintä on kohdeltu kaltoin ja kaadettu sinne vettä likaisella kahvipannulla, on putkiin voinut kertyä rasvaa ja likaa. Ne eivät varsinaisesti paranna kahvin makua.

 

Niinpä kokosimme tähän askel askeleelta -ohjeistuksen kahvinkeittimen puhdistamiseen.

Mitä tarvitaan?
- Kahvinkeitin
- Puhdistusainetta
- Vettä
- Aikaa reilut 30 minuuttia

 

Aloitetaan puhdistushommat!

Me käytämme lähes kaikista kaupoista saatavaa Clean drop -puhdistusainetta, joka on suositusten mukainen puhdistusaine ja sitähän saa kätevästi hankittua myös Lehmus Roasteryn verkkokaupasta.

Clean Dropin ainesosista löytyy vettä, tetrasodiumia ja sitruunahappomonohydraattia. Aine on ph-arvoltaan 11:n luokkaa, eli se on voimakkaasti emäksistä.

 

1. Laita keitin valmiuteen: pannu paikalleen ja suodatinsuppilo paikoilleen. Sitten täytä keittimen vesisäiliö haalealla vedellä. Litra vettä riittää.

 

2. Napsauta virrat päälle ja anna keittimen olla päällä minuutin ajan.

 

3. Napsauta virrat pois ja lisää yksi pussi puhdistusainetta vesisäiliöön. Anna aineen vaikuttaa muutaman minuutin ajan, esimerkiksi kolme minuuttia.

4. Napsauta jälleen virrat päälle.

5. Ihaile pannuun kertyvää harmaata nestettä, mutta älä säikähdä, kyse ei ole keittimen liasta, jos neste on pääpiirteittäin vaaleaa tai valkoista.

Jos se on ruskeaa, voit päätellä, että keittimeen on kertynyt kaikenlaista likaa ja oli jo aikakin pistää puhdistustoimet käyntiin!

 

6. Kun keitin on puksuttanut viimeisetkin vedet pannuun, kiikuta pannu tiskialtaalle ja puhdista pannu huolellisesti. Myös suodatinsuppilo on syytä tiskata tässä vaiheessa.

7. Sitten alkaa keittimen huuhteluvaihe. Lisää jälleen litra vettä vesisäiliöön ja keitä vedet läpi pannuun. Toista kerran, kaksi tai kolme. Me huuhtelimme kahdella keitolla.

 

8. Valmista tuli! Laite on jälleen puhdas ja valmiina ottamaan vastaan laadukkaita pienpaahtimokahveja, joiden aromit ovat voimakkaita ja maut herkullisia!

 

Lehmus Roasteryn kahvivalikoimaan.