Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Kettuperheen uusi jäsen on upean mausteinen chai nimeltä Repotee

Kettuperheen uusi jäsen on upean mausteinen chai nimeltä Repotee

Repotee on uusin jäsen talvikauden Kettu-tuoteperheessämme. Tämän vuoden Kettu-kahveista voit lukea lisää täältä, mutta nyt keskitymme Repoteehen!

Repotee on herkullisen mausteinen chaijuoma. Chaita voi juoda joko sellaisenaan tai maidon tai kaurajuoman kanssa. Maku chaissa on täyteläinen, mausteinen, lämmittävä, miellyttävä ja muutenkin ihana. Niin myös meidän Repoteessä.

Repoteen maun pohjan luo rooibos, joten chaimme on kofeiinitonta. Makua juomaan antavat aidot ainesosat: kaneli, inkivääri, mustapippuri, lakritsijuuri, kardemumma ja vanilja.

Repoteen kuvat: Arttu Muukkonen

Chaitee on klassinen teejuoma. Sen historia juontaa juurensa tuhansien vuosien taaksen Intiaan, jossa voimakkaasti maustettua juomaa on käytetty tervehdyttävänä rohtona. Inkiväärin ja mustapippurin on ajateltu kiihdyttävän aineenvaihduntaa, kaneli vahvistaa verenkiertoa, lakritsijuuri raikastaa hengitystä, kardemumma toimii mielialan nostattajana.

Chain mausteet ja ainesosat ovat vaihdelleet Intiassa saatavuuden ja alueen mukaan, mutta ideana on, että chaijuoman mausteet ovat voimakkaita ja antavat mukavaa lämpöä keholle ja mielelle.

Nykyisin chaita juodaan usein maidon tai kaurajuoman kanssa. Myös sokerilla tuodaan makeutta kokonaisuuteen. Alkuperäiseen chaihin nämä lisäykset eivät kuulu, vaan tuoreemmista ainesosista on kiittäminen brittejä, jotka Intiaa aikanaan alistaneena kaipasivat maitoista ja sokerista teejuomaa, joten chaihin alettiin sekoittaa maitoa ja sokeria. Toki maitopohjaisia teejuomia on juotu maailman sivu, joten pelkästään brittejä ei tästä juomasta voi kiittää tai syyttää.

Repoteen etiketin sävyt ovat saaneet inspiraationsa chain lämmittävistä ainesosiosta. Murrettua punaista ja oranssia hehkuva pakkaus kokee sielujen sympatiaa myös Kettu-kahvien etiketeissä viilettävien repolaisten kanssa.

Repotee on pakattu irtoteenä elintarvikekelpoiseen luksusteesylinteriin, joten kun muovipussitettu tee on nautittu, voi samaan purkkiin hankkia lisää teetä. Sinänsä teepurkissa riittää katseltavaa useammallekin teehetkelle, sillä näihin Birminghamissa valmistettujen tuubien alaosiin on painettu Lappeenrannan kartta 1950-luvulta. Itse Repotie, josta Repotee on saanut inspiraationsa, mutkittelee Joutsenon seudulla.

 

Näin valmistat chaijuomaa eli Repoteetä

Repoteen aidot mausteet mahdollistavat pitkän uuttoajan. Suosittelemme käyttämään kiehuvaa vettä, annostelemaan teetä 15-20 grammaa/litra, eli pari teelusikallista mukia kohden sekä antamaan teen hautua 5-8 minuuttia. Mitä pidempään tee hautuu, sitä syvemmäksi maut ehtivät kehittyä. Juoma on todellinen nautinto!

Suosittelemme kokeilemaan Repoteetä myös maidon tai Oatlyn iKaffen kanssa. Makuelämys muuttuu lempeämmäksi ja pyöreämmäksi, jyrkimmät mausteet taittuvat. Kaurajuoman kanssa täyteläisemmäksi.

Mukavia teehetkiä!

Repotee Lehmus Roasteryn verkkokaupassa