Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Kesän parhaat -laatikko kokoaa kolme mahtavaa tummapaahtoista uutuuskahvia ja kirjailija Juha Itkosen novellin yhteen laatikkoon

Kesän parhaat -laatikko kokoaa kolme mahtavaa tummapaahtoista uutuuskahvia ja kirjailija Juha Itkosen novellin yhteen laatikkoon

Lehmus Roastery esittelee kesän täydellisimmän paketin niin kotiin, matkalle, veneeseen, tien päälle, mökille tai mihin vain: Kesän parhaat -laatikossa kolme uutuuskahvia ja kirjailija Juha Itkosen meille kirjoittama kesänovelli!

Kolme tummapaahtoista kahvia ovat nimeltään Kesäpaahto, Lomapaahto ja Mökkipaahto. Kahvit saapuvat Nicaraguasta, Perusta ja Kolumbiasta. Novelli taas saapuu Helsingistä.

Kesän parhaat on mielestämme paras mahdollinen vieminen, tuominen, tuliainen ja lahja itselle, varsinkin jos pitää tummapaahtoisista pehmeistä ja täyteläisistä kahveista.

Koska kesään ja viipyilevään päiväkahvitteluun heilimöivässä suvessa kuuluu myös lukeminen, olemme hoitaneet senkin asian kuntoon. Niinpä laatikkoon kuuluu myös kirjailija Juha Itkosen meille kirjoittama kesänovelli Omenapuu.

Kahdesti Finlandia-ehdokkaana romaaneillaan olleen ja kertaalleen valtion kirjallisuuspalkinnon pokanneen Itkosen novelli kuuluu laatikon hintaan eikä sitä julkaista muualla. Se on taitettu kauniiksi nelisivuiseksi teokseksi, jonka voi kehystää halutessaan myös esimerkiksi huussin seinälle.

 

Mökkipaahto sopii erinomaisesti mustikkapiirakalle, maussa iltauinnin pehmeyttä

Otetaanpa katsaus sitten itse kahveihin. Mökkipaahto saapuu Perusta Chrinosin alueen pienviljelijöiltä.

Se on maultaan mukava kuin laiturin narahdus paljaan jalan alla. Maku pehmeä kuin sukellus iltauinnille ja suutuntuma miellyttävä kuin mökkivaatteista se rakkain.

Aromeissa käen kukunnan kaihoa, lasipullojaffan raikkautta ja mustikkapiirakkaa pullapohjalla!

Kahvilajikkeet ovat Bourbon, Catimor, Caturra, Costa Rica ja Typica Arabican sekoitus. Se on kasvanut 1800 metrin korkeudella ja käsittelymetodina on pesu, mikä antaa kahville kirkkaat aromit ja sävyt.


Kesäpaahdossa niittyjen raikkautta ja puukiukaan löylyä

Kesäpaahto taas on toisin sanoen kolumbialaisen Julia Elvira Orezcon Pragan tilalla viljelemä kahvi, joka kasvaa yli 1700 metrin korkeudella. 

Tumma Kesäpaahto on täyteläinen kuin horisonttiin laskevan auringon puna, pehmeä kuin puukiukaan löyly, makea kuin metsämansikka ja tumma kuin ukkospilvi taivaanrannassa.

Kahvin maussa uusien perunoiden ihanuutta ja päivänkakkaroiden huumaavaa iloa. Täydellinen kahvi kesäjuhliin!

Kahvi on Castillo - ja Colombia Arabica -lajikkeiden sekoitus ja se on käsitelty pesumenetelmällä.

 

Lomapaahdon aromeissa maistuvat vuoden parhaat viikot

Tumma Lomapaahto maistuu yhtä vapauttavalta kuin lomille lompsis -viesti kollegoille. Se on tuntumaltaan pehmeä kuin herätys ilman kelloa ja paahteinen kuin hiiligrillillä valmistettu lounas.

Aromeissa lomalukemisen kepeyttä, tyhjän kalenterin autuutta ja sukujuhlista kotiinlähdön rentoutta!

Lomapaahto saapuu neljältä nicaragualaiselta pienviljelijältä. Kahvi on kasvanut 1200–1350 metrin korkeudella. Papulajike on Caturra Arabica ja prosessointimetodi on pesu.

 

Omenapuu -kesänovelli on Lehmus Roasterylle uusi aluevaltaus

 

Juha Itkonen. Kuva: Laura Malmivaara.

Omenapuu on harvinaislaatuinen novelli. Juha Itkonen tunnetaan parhaiten kauniista tekstistään sekä romaaneista. Novelleja hän on kirjoittanut harvemmin, joten kun pyysimme häneltä tällaista tilaustyötä, oli pyyntöön helppo suostua. Entä mistä syntyi ajatus omenapuusta?
"Ajankohta kirjoittamiselle oli otollinen: valoisa, säkenöivä ja kukkiva alkukesä, jotenkin kaikkein ihmeellisin vuodenaika.  Perheelläni on muutaman vuoden ajan ollut oma piilopaikka maaseudulla, siellä ajatus syntyi. Ongelma omenapuiden kasvattamisessa ovat omakohtaisesti tuttuja."

Millaisia elementtejä tällainen tekstityyppi mielestäsi kaipaa?
"Minusta kesänovellissa täytyy olla kesä. On vaikea kuvitella, ettei näin olisi. Muita vaatimuksia ei oikeastaan sitten olekaan."

Entä millainen kahvinjuoja olet?
"Melko tyypillinen suomalainen kahvinkuluttaja. Kahvia on saatava vähintään kahdesti päivässä: ehdottomasti aamulla ja myös jossain vaiheessa iltapäivällä. Koska perheeni on suuri ja ehdin tehdä kaiken vain vasemmalla kädellä, en ole mikään varsinainen kahvihifistelijä. Mutta kyllähän hyvän kahvin tunnistaa, kun sitä saa!"