Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roastery mukana Helsinki Coffee Festivaleilla - viisi asiaa joista olemme itsekin innoissamme festareilla

Lehmus Roastery mukana Helsinki Coffee Festivaleilla - viisi asiaa joista olemme itsekin innoissamme festareilla

Loppuviikosta kahvikansa kokoontuu Helsingin Kaapelitehtaalle, kun Helsinki Coffee Festival käynnistyy perjantaina. Perjantain ammattilaispäivän jälkeen juhlat ovat avoimet yleisölle sekä lauantaina että sunnuntaina.

Lehmus Roastery oli viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana festivaaleilla, ja vierailu oli menestyksekäs, sillä kohdallemme osui Suomen paras paahtimo 2017 -titteli äänestyksen tuloksena.

Sen lisäksi kohtasimme paljon uteliaita kahvin ystäviä, joille lappeenrantalainen kahvipaahtimo oli ollut uusi tuttavuus.

Tänä vuonna festivaaleilla on paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa, tässä meidän mielestä kiinnostavimmat asiat:

 

Viisi kiinnostavaa asiaa festivaaleilla


1. Lehmus Roasteryn oma megaosasto + ilmaista kahvia

Tänä vuonna päätimme panostaa tapahtumaan oikein kunnolla, ja olemmekin vallanneet festivaaleilta tavallista isomman osaston. Se on itsessään jo nähtävyys, mutta sisältöäkin on: Osastollamme pääsee paahtamaan itse kahvia Ikawa-paahtimella paahtomestarimme Visa Tuovisen opastuksella. Berliinistä saamme Cafe Imports -kahviagentuurin edustajan Stuart Ritsonin vetämään huipputason cuppingeja eli kahvimaisteluita. 

Esimakua osastomme kalustuksesta tarjoilee käsin lehmuksesta valmistettu logomme, joka nähdään myös Helsingissä.

Osastollamme on myös tarjolla ilmaiseksi suodatinkahvibuffet, kylmäuuttohana, espresso-tarjoilua sekä erilaisia käsiuuttoja. Luvassa todennäköisesti myös pieniä lanseerauksia, mutta niistä lisää myöhemmin. Kannattaa tulla maistelemaan!

Mainittakoon, että maistelukahveja on tarjolla kaikilla muillakin osastoilla. Se on yksi kahvifestivaalien idea, että saa maistella runsaasti erilaisia erikoiskahveja ympäri maailman.

 

2. Näe miten Suomen paras kahvi suodatetaan ja miten kahvia maistellaan SM-tasolla

Käsinuuttoa Helsinki Coffee Festivaleilla viime vuonna. (Kuva: HCF / Paavo Pykäläinen)

Festareilla myös kilpaillaan kahvihommissa. Kahvinmaistelu ja makujen tunnistaminen itsessään ja erottelu toisistaan on suorastaan oma taiteenlajinsa, kahvin valmistamisesta puhumattakaan.

Viikonlopun aikana valitaan Suomen mestarit muun muassa Cup Tasters -kisassa eli kahvinmaistelussa (lauantai) sekä Brewers Cup -kisassa eli suodatinkahvin valmistamisessa.

Cup Tastersiin osallistuu baristoja ja kahvinpaahtajia ympäri Suomen, Brewers Cupissa taas uuttamishommissa ovat baristat eli kahvinvalmistuksen ammattilaiset.

Viikonloppuna valitaan myös Vuoden suodatinkahvi ja espresso. 

Lehmus Roasteryn ja Satamatie 6:n näkökulmasta kiinnostava kilpailu on myös Suomen parhaan paahtimon ja kahvilan valinta. Äänestämään pääset tästä linkistä.

3. Kansainvälisiä tuulahduksia Berliinistä, Tallinnasta ja Kapkaupungista

Kotimaisten pienpaahtimoiden ja suurpaahtimoiden ohella Helsinkiin saapuu vieraita ulkomailta. Berliinistä tulee Tres Cabezas Berlin, Tallinnasta King Coffee Service ja Etelä-Afrikasta asti kapkaupunkilainen Truth Coffee.

On kiinnostavaa nähdä, mitä he tuovat mukanaan ja onko meininki erilaista vai samankaltaista kuin suomalaisessa erikoiskahviskenessä.

 

4. Muutakin kuin mustaa kahvia: kahviolutta, teetä ja Irish coffee -työpaja

Théhuoneen teetä viime vuoden festivaaleilla. (Kuva: HCF / Paavo Pykäläinen)

Kahvifestarit eivät ole pelkkää kahvia, vaan tarjolla on muutakin juomanautintoihin liittyviä asioita. HCF:llä voi syödä myös brunssia ja katuruokaa. sekä maistella kahvioluita, tutustua laadukkaaseen teehen sekä opetella tekemään Irish Coffee -drinkkejä työpajassa - muun muassa.

5. Luentoja ja tietämyksen lisäämistä pitkin viikonloppua

Paneelikeskustelu vuoden 2017 festivaaleilla. (Kuva: HCF / Paavo Pykäläinen)

Joka päivä eri lavoilla on tarjolla syvällistä tietoa kahvista. Esitelmiä on luvassa muun muassa paremman kahvin valmistamisesta kotioloissa, veden vaikutuksesta kahvin makuun, kahvin kasvuolosuhteisiin tutustumista, latte art -kuviotyöpaja, tynnyrikahvien aromatisoinnin vaikutuksesta kahvin makukokonaisuuteen sekä muun muassa kahvilatrendien muutoksista.

+1. Merikaapelihallin vedet optimoidaan kahvin valmistamista varten

(Raikasta vettä! Kuva: Aqva Finland)

Tämä on pakko vielä lisätä. Merikaapelihallin eli tapahtuma-alueen kaikki vesipisteet optimoidaan kahville. Mitäkö se tarkoittaa? Emme itsekään vielä tiedä varmaksi, mutta tällainen tieto tulee Aqva Finlandilta:

"Vedestä poistetaan ensin kaikki, eli se nollataan. Jäljelle jää vain vesi, joka on ominaisuuksiltaan lähellä sadevettä, jos siitä otettaisiin saasteet pois.

Puhdistuksen jälkeen veteen lisätään kalsiumia ja magnesiumia niin että veden laatu on seuraava:
Kovuus: 50,0 – 57,5ppm
Bikarbonaatit (HCO3-) 42,7 – 54,9ppm
pH 6,7 – 7,3
TDS 75 – 85mg/l"

 

Nyt puhutaan hifistelystä!

 

Tervetuloa siis festareille, olemme osastolla numero 102. Sen kyllä löytää helposti, lupaamme. Tapaat siellä koko firmamme henkilökunnan, olemme siellä teitä varten. Nähdään!

PS. Etukäteen kahvejamme saa verkkokaupasta tilattua, kahvivalikoima täällä.

---

Helsinki Coffee Festival 20.-22.4.2018