Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roastery uskoo lesompaan tulevaisuuteen ja kolminkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

Lehmus Roastery uskoo lesompaan tulevaisuuteen ja kolminkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

Lappeenrantalainen kahvipaahtimo Lehmus Roastery investoi alkavana syksynä uuteen paahtimeen. Uuden paahtoerältään 30-kiloisen paahtimen ansiosta tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu nykyisestä, sillä myös nykyinen 15 kilon kapasiteetin paahdin jää tuotantokäyttöön.

Isompi paahdin mahdollistaa tuotannon kasvattamisen, uudet tuotteet ja uusien jakelukanavien rakentamisen nykyisten rinnalle.  Investointi on yhtiölle merkittävä ja kapasiteetin kasvu tuo myös uusia työpaikkoja Lappeenrantaan. 

Uuden paahtimen ohella paahtimolla uudistetaan tuotantotiloja ja lisätään varastokapasiteettia, jotta isommat paahtomäärät ovat jatkossa mahdollisia. Paahtaminen tapahtuu jatkossakin käsityönä Lehmus Roasteryn paahtajien Jussi Tyrisevän ja Aki Loirin tarkan laadunvalvonnan alla.

Pienpaahtimotrendi kasvaa aallon lailla

Vastuullisesti tuotettuun erikoiskahviin luottavia uusia pienpaahtimoita on viime vuosina perustettu Suomeen kymmeniä. Pienpaahtimoiden markkinaosuus on viidessä vuodessa kaksinkertaistunut. Tällä hetkellä pienpaahtimoiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. Koko paahtimoalan liikevaihto Suomessa on arviolta noin 500 miljoonaa euroa.

Erikoiskahvia kulutetaan siis jatkuvasti enemmän, ja Lehmus Roastery haluaa olla mukana kasvattamassa hyvältä maistuvan kahvin kysyntää ja tuotantoa.

"Nelisen vuotta pärjäsimme nykyisellä kullatulla kahvalla viimeistellyllä Giesenin 15-kiloisella paahtimella, mutta kesän aikana huomasimme, että kiireisimpinä viikkoina kapasiteetti hakkasi vastaan eikä ylitöiltä vältytty. Vaikka ajat ovat epävarmat, luotamme siihen että hyvän kahvin tarve ei ole vähenemään päin, vaan pikemminkin kasvamassa," Lehmus Roasteryn toimitusjohtaja Arttu Muukkonen sanoo.

Vaikka näkymät ovat kevään jäljiltä vielä epävarmat loppuvuodelle, odottaa Lehmus Roastery loppuvuodelle kasvua – ja tuleville vuosille myös.

"Vuoden 2020 tuotantomäärämme on reilut viisi prosenttia Suomen pienpaahtimomarkkinasta. Kasvunvaraa siis on sekä markkinan kasvun kautta että suurempaa markkinaosuutta hakemalla,” Muukkonen arvioi. 

"Tavoitteenamme on nousta Suomen merkittävimmäksi pienpaahtimoksi. Suomen parhaaksihan meidät on jo kolmesti äänestetty. Valistunut yleisö osaa jo vaatia kahvikupilliseltaan makua ja laatua, ja sitä me pienpaahtimot tarjoamme,” Muukkonen jatkaa.

 

PS. Koska uusi paahdin on kallis investointi, tarjoamme 30.8. asti koodilla UUSIPAAHDIN-17 verkkokaupastamme 17 prosentin alennuksen kaikista tilauksista! 

 Tästä verkkokauppaan hyödyntämään alekoodia heti!

---

Lehmus Roastery Oy on vuonna 2016 perustettu pienpaahtimo, joka keskittyy paahtamaan lesompaa kahvia kaikille kahvinjuojille aina hifistelijöistä tavalliseen kahvinjuojaan. 

Lehmus Roastery on äänestetty kolmesti Suomen parhaaksi paahtimoksi Helsinki Coffee Festivaleilla ja samoissa tiloissa toimiva paahtimon kahvila Satamatie 6 kahdesti Suomen parhaaksi kahvilaksi. 

Lehmus Roasteryn liikevaihto vuonna 2019 oli 1,16 miljoonaa euroa.