Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn uusi Limited KII AA on erityisen täyteläinen kahvi Keniasta

Limited Kii AA Kenia - Lehmus Roastery

Emme ole pitkään aikaan tarjonneet kenialaisia kahveja Limitedinä eli optimaaliseen paahtoasteeseen paahdettuna, koska emme ole kokeneet, että viime satokausina kenialaiset kahvit olisivat olleet riittävän hyviä meidän erikoisvalikoimaamme.

Erikoisvalikoimissamme määritelmällisesti esittelemme laadukkaita erikoiseriä eri puolilta kahvimaailmaa, ja tärkeimpänä seikkana meille on aina se, että kahvin luonne on selkeä. Ihan kiva tai sinnepäin ei riitä, ja vaikka maistelemme jatkuvasti uusia kahveja ja siinä samassa kenialaisia, ei sieltä ole tullut oikein mieleenjäävää kahvia.

Kunnes – kuten arvata saattaa – tilanne on muuttunut! Kii-pesuasemalta saapuva AA-tason kahvi Mount Kenyan etelärinteiltä yllätti meidän hyvyydellään: todella, siis huomattavan täyteläinen suutuntuma, mukavan maukas mustaherukkamainen maku, jossa myös makeutta ja hyvällä tavalla voin ja kerman paksuutta on saatellut meitä luomaan tämän uuden Limitedin, eli Limited Kii AA Kenian.

Mistä kahvin nimi kertoo?

Kii tarkoittaa siis pesuasemaa, jolta tämä kahvi on lähtöisin. Kahvi saapuu Rung´eto -viljelijäyhteisön tiloilta. Keniassa kahvia viljellään tyypillisesti hyvin pienillä tiloilla, käytännössä maaseudulla kotitarveviljelyn yhteydessä, joten tavallisesti nämä kahvimarjat viedään pesuasemalle – yhdeltä farmilta ei ole oikeastaan edes mahdollista ostaa kahvia, vaan kahvit ovat parhaimmillaankin pesuasemakohtaisia sekoituksia.

AA taas viittaa kahvipapujen laatuluokitukseen, jossa AA tarkoittaa isointa, virheettömintä ja muutenkin kauneinta ja upeinta kahvipapulaatua, jota Keniasta saadaan.

Alla muutama kuva Kii-pesuasemalta:

Kii-pesuasemalla kahvit pestään ensin pesualtaissa. Taustalla näkyy korotettuja kahvipetejä, joilla kahvipavut kuivataan.

 

Kuivatus kestää yleensä pari viikkoa. Kahvipapuja liikutellaan ja käännellään useita kertoja päivässä, jotta pavut kuivuvat tasaisesti

 

Tilaa nyt verkkokaupastamme – kahvia on rajoitettu erä!

 

Kahvin tiedot vielä tästä, olkaa hyvät:

Alkuperämaa: Kenia
Kasvualue: Kirinyaga
Viljelijä: Rung´eto -yhteisön viljelijät
Lajikkeet: SL 28, SL34, Batian ja Ruiru 11
Kasvukorkeus: 1700 – 1900 m
Käsittely: Pesu eli washed
Pisteytys: 88,5p

Paahtoaste: 2/5