Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn uusi Limited-tuotesarja tarjoaa erityisiä kahveja: ensimmäisenä etiopialainen Rocko Mountain

Lehmus Roasteryn uusi Limited-tuotesarja tarjoaa erityisiä kahveja: ensimmäisenä etiopialainen Rocko Mountain

Lehmus Roastery tuo markkinoille uuden tuotesarjan, erityisen kiinnostaviin ja erityisen hienoihin kahveihin keskittyvän Limitedin. Luvassa on tasaisin väliajoin julkaistava sarja, joka esittelee joka kerta aivan uuden kahvin ja maun.

Ensimmäisenä mustanpuhuvaan Limited-pakettiin pääsee etiopialainen Rocko Mountain, joka on etiopialainen Heirloom Arabica -kahvipapu Yirgacheffen alueelta. Kahvi on kasvanut 1950-2150 metrin korkeudella.

Maku on tunnistettava, sillä Rocko Mountainin maussa mustikkaa ja trooppisia hedelmiä. Hapokkuus on kukkaisa limen vivahteella. Uutto kuin uutto antaa erittäin herkullisen ja monipuolisen kupillisen. Tuoksu on runsas ja suorastaan huumaava.

Kahvi Etiopiasta on sopiva Lehmus Roasteryn ensimmäiseksi erikoiseräksi, sillä kahvikasvin alkuperämaa on juuri Etiopia.

 

LIMITED ON PAAHTOMESTARIN TYÖNÄYTE

Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen on Limited-sarjasta innoissaan, sillä sarjan avulla paahtimo voi esitellä laajemmin erilaisia kiinnostavia kahvimakuja laadukkaan peruslinjaston rinnalla.
"Joitakin näistä Limited-sarjan tuotteista ei saa kuin säkillisen tai pari. Se tarkoittaa, että alle sadan kilon raakakahvista ei voi tehdä kokonaan uutta tuotetta, mutta olisi sääli, jos sitä ei voisi paahtaa ja tuoda asiakkaidemme saataville."

Limited-sarjan kahvit saattavat olla hieman tavanomaisia Lehmus Roasteryn kahveja kalliimpia. Pohja-ajatuksena onkin vapaus. Ideana on, että tässä kategoriassa ei paahtomestarin tarvitse ajatella mitään taulukko-ohjelmia tai tuotto-odotuksia. Limitedit voivat olla mitä vain, kunhan ne ovat kiinnostavia, superhyviä ja maistuvat erinomaiselta.
"Onhan tämä tavallaan paahtomestarin työnäyte. Raaka-aineisiin pitää aina suhtautua kunnioituksella, ja Limited-sarjaa voi hioa, kokeilla ja kehittää loputtomiin. Nyt siihen annetaan myös mahdollisuus."

Limited-sarjan kahveja tuodaan myyntiin ilman etukäteisaikataulua, juuri paahtamisen vapaudesta johtuen.

 

ROCKO MOUNTAIN SAI ALKUNSA VIIME KEVÄÄNÄ

Ensimmäisen Limited-sarjan kahvin Tuovinen valitsi jo viime keväänä Helsinki Coffee Festivaleilla. Hän kävi kahvintoimittajan cuppingissa eli maistelutestissä, ja ihastui oitis etiopalaisen kahvin makuun ja aromiin.
"Tämä erosi huomattavasti muista vastaavista kahveista ominaisuuksiltaan, ja varasimme heti kaksi säkkiä meille, sillä tiesimme, että tämä loppuisi nopeasti kesken."

Kahvilla tehdään myös hyvää, sillä osa raakakahvin tuotosta menee etiopialaiselle Girls Gotta Run -järjestölle. Se keskittyy juoksuharrastamisen ja kouluttamisen kautta parantamaan naisten elinoloja maassa.

Festivaalien jälkeen alkoi kehitystyö. Rocko Mountain on paahdettu vaaleaksi, jotta kahvin omat aromit ja maut tulisivat täydellisesti esiin. Vaalea paahto on työläs ja vaatii paahtajalta suurta tarkkuutta.
"Vaaleapaahtoisessa kahvissa ovat hapokkuus ja aromit korkeimmillaan. Vaatii tarkkaa työtä, että löytää juuri sopivan balanssin ilman, että paahto on alikehittynyt. Keskipaahtoa on ylipäänsä suhteellisen varmaa ja `helppoa` tehdä, mutta hyvin vaalea ja hyvin tumma vaativat paljon enemmän työtä", Tuovinen luonnehtii.

Limitediä saa sekä jauhettuna että papuna, mutta Lehmus Roastery suosittelee poikkeuksellisesti hankkimaan kahvin mahdollisuuksien mukana papuna.
"Jos jauhaa kahvin itse juuri ennen uuttamista, saa siitä parhaan makuelämyksen irti. Mutta hyvältä se maistuu joka tapauksessa," Tuovinen sanoo.

 

 

MYÖS PAKETTI HENKII ERITYISLAATUISUUTTA

Paketin kuvituksessa on käytetty lappeenrantalaisten lehmustenlehtien kuvia.

Limited-tuotesarjan pakkaus on tummanpuhuva ja leikittelee erilaisilla mustan sävyillä sekä lakkauksen että mattapintojen avulla.

Tarroituksessa on käytetty hopeaa ja sävyjä, jotka poikkeavat Lehmus Roasteryn tavanomaisesta linjastosta. Erottelu on tehty tarkoituksella. Koska kahvitkin ovat keskimääräistä arvokkaampia, myös pakkaus henkii samaa maailmaa.

Ensimmäinen rajoitettu Limited-erä on myynnissä Satamatie 6:ssa ja verkkokaupassa. Hinta 14,90€/200 g.

(Toim. huom.: tuote loppuunmyyty ja linkit tuotteeseen poistettu.) Katso tästä tämänhetkinen Ylähyllyn valikoima!