Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Ohakune ja Lehmus Roastery tuovat Suomen markkinoille raikkaan Kahvikolan!

Ohakune ja Lehmus Roastery tuovat Suomen markkinoille  raikkaan Kahvikolan!

Espoolainen palkittu artesaanilimonadivalmistaja Ohakune ja lappeenrantalainen palkittu kahvipaahtimo Lehmus Roastery ovat lanseeranneet uuden limonadin kesäkaudelle 2024.

Kahvikola on raikas kolan makuinen limonadi, joka saa pehmeän kahvisen arominsa Lehmus Roasteryn tummapaahtoisesta laatukahvista, jonka on tuottanut pienviljelijäyhteisö Espirito Santon alueella Kaakkois-Brasiliassa.

Herkullinen kahden juomavalmistajan rakkaustarina sai alkunsa, kun Ohakune alkoi viime vuonna valmistaa myös kolan makuisia virvoitusjuomia.
"Mietin silloin, että olisi kiinnostavaa testata erilaisia makupareja, koska kolan kanssa toimii tunnetusti monet maut. Kahvi oli heti siinä mielessä. Lehmus Roastery oli tullut tutuksi eri tapahtumissa pyöriessämme ja tänä keväänä sovimme, että lähdetään kehittämään reseptiikkaa," kertoo Ohakunen juomamestari Matti Kukkonen.

Lehmus Roasterylla ajatus limonadista hyväksyttiin saman tien, kertoo paahtimon yrittäjä Arttu Muukkonen.
"Paahtotiimimme kanssa päädyimme tummapaahtoiseen brasilialaiseen kahviin, sillä ajattelimme että virvoitusjuomien raikkautta voisi tasapainottaa paksun suutuntuman ja kaakaoisten ja suklaisten aromien paahto."

Ohakunella ryhdyttiin hiomaan reseptiikkaa, ja lopulta virvoitusjuomapanimon kattiloissa porisi tavallista lesompi kahvi. Uutos yhdistettiin limonadin valmistusprosessiin ja lopputuloksena on rajattu erä laadukasta limonadia. Siinä on tavallista vähemmän sokeria ja kahvin aromi tuntuu erityisesti ammattitermein maun keskivaiheilla.

Kahvikolaa on maisteltavana Ohakunen ja Lehmus Roasteryn osastoilla Helsinki Coffee Festivaleilla tulevana viikonloppuna.

Erät limonadia on tulossa kevään aikana valikoituihin marketteihin ja Satamatie 6 -kahvilaan Lappeenrannassa.

Ohakune on vuonna 2020 perustettu virvoitusjuomapanimo, joka keskittyy laadukkaisiin aineosiin ja aitoihin makuihin. Lehmus Roastery on vuonna 2016 perustettu paahtimo, joka keskittyy lesompaan kahviin.