Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roastery muuttaa Imatralle ja tuo markkinoille Imatrankosken tumman paahdon!

Lehmus Roastery muuttaa Imatralle ja tuo markkinoille Imatrankosken tumman paahdon!

Imatran kaupunki ja Lehmus Roastery ovat solmineet pitkäaikaisen vuokra- ja yhteistyösopimuksen Imatrankosken ympäristöstä. Suomen vanhimman nähtävyyden eli Imatrankosken ja sitä suitsevan padon seutuville avautuu ennen kesää paahtimolle uudet tilat, kahvila ja uusi koskenlaskuelämyskeskus.

Samaan rakennuskokonaisuuteen valmistuu myös tilat Erämuseolle sekä Lappeenrannan haaveiltu saunamaailma -työnimiselle saunaterassiravintolalle.

Yhteistyö on luontevaa, sillä Imatra tunnetaan paitsi koskestaan mutta myös maineestaan tehdaskaupunkina, joten laillistettuja piristeitä valmistava tuotantolaitos sopii kaupungin imagoon hyvin.

Lisäksi Imatra on vuosien aikana ostanut paahtimolta huomattavasti enemmän kahvia kuin Lappeenrannan kaupunki, joten Lehmus Roasteryn nimikin saattaa muuttua Vuoksen paahtelimoksi osana kokonaisuutta.
“Tosin luulen, että tarjoilemme jatkossa kaupungin johdolle ja poliitikoille kahvin sijaan teetä. Se rauhoittaa ja auttaa keskittymään. Olemme nimittäin kuulleet, että Imatralla tehdään enemmän selvityksiä toisista poliitikoista kuin Lappeenrannassa monitoimiareenan sijainnista,” kertoo Lehmus Roasteryn toimitusjohtaja Arttu Muukkonen.

Kaupunki luvittaa ja remontoi Lehmukselle padosta paahtimotilat ja paikallinen rakennusliike Evälahti tekee rustiikkiselta näyttävän loft-rakennuksen kahvilaksi jopa nopeammin ja halvemmalla kuin Lappeenranta remontoi Fazerille tehtaanmyymälän. Satamatie 6-niminen kahvila toimii Imatralla jatkossa Ylisyöksy 6 -nimellä osoitteensa mukaisesti.

Myös koskea pääsee laskemaan pitkän tauon jälkeen.
“Aikanaan paikalliset elämysyrittäjät päästivät kansan kosken yli vaijerilla ja kumiveneellä keskelle kuohuja. Jatkossa koskinäytösten aikaan kanjoniin pääsee tutustumaan kelluvissa kahvikupeissa. Ne ovat suosittuja erityisesti polttariporukoiden keskuudessa, tosin alajuoksulla pitää olla varovainen ettei päädy väärälle puolelle rajaa”, Muukkonen kertoo.


Askel kohti hiilineutraaliutta

Tulevaisuudessa kahvit paahdetaan puhtaalla Vuoksen vesienergialla, sillä paahtimon uudet tilat valmistuvat suoraan voimaturbiinien yhteyteen.
“Meille vastuullisuus on tärkeää, ja täällä voimme käyttää aidosti vihreää energiaa. Lappeenrannassa kaikki vihreys valuu kerran viikossa lentokerosiinina Ryanairin koneiden tankkiin.”


Yhteistyön vuoksi Etelä-Karjalan suurimmat tapahtumat saavat uutta paahteisuutta sisältöihinsä. Imatra Big Band Festivaleilla on ohjelmassa kahvipapuklubeja, joilla taustarytmi luodaan rouheilla raakapapusäkeillä.

Ratamoottoripyöräilykisa Imatranajon esilähtönä renkaita lämmitellään käsikäyttöisten kahvimyllyjen veivauskisalla.

Myös Kettu-kahveista ja niiden markkinoinnista tutut kettuasut näkyvät jatkossa Imatran katukuvassa.
“Kuulimme, että ex-kaupunginjohtaja oli ostanut satoja cowboy-hattuja yhdelle bändille, joten pyydettiin meillekin kettu-asuja, myös lasten kokoja, jotta furry-hommista voi nauttia koko perhe. Saatiin tuhat asua.”

Kettupuvut jaetaan tänään Suomen suurimman puukoulun eli Mansikkalan edustalla kaikille halukkaille kello 13.00.
 

Yhteistyön kunniaksi syntyi tummapaahtoinen Imatrankoski-kahvi

Imatralla Lehmus Roasteryn työntekijöillä on mahdollisuus myös hankkia edullisia asuntoja tai omakotitaloja.
“Niin, asumiskysymystä emme ole vielä pohtineet, mutta eihän viranhaltijoistakaan Imatralla taida asua juuri kukaan, joten kyllä mekin pystymme tuon pikitien pätkän taittamaan vaikka johtajiston kanssa kimppakyydeillä.”

Muuttosopimusta juhlistetaan sekä livenä että verkossa. Tänään 1. huhtikuuta Osmo´s Cosmos -rokkibändi esiintyy Imatrankosken padolla ylimääräisen koskinäytöksen aikana kello 14.00.

Perinteisen Finlandian sijaan yhtye esittää Lehmus Roasteryn Hymni Kettu-kahville -sävelmän. Esityksen kuvaa livenä verkkoon Imatran oma johnnydepp, huippuvalokuvaaja Nestori Lönngrén.

Lehmus Roasteryn verkkokaupassa on tänään julkaistu tummapaahtoinen Imatrankoski-kahvi. Sen tilaajat saavat tilauksen yhteydessä Imatran kesästä kertovan tapahtumaesitteen, halusi tai ei.

Imatrankoski-kahvia on saatavilla viikon ajan tavallisesta edullisempaan hintaan, joten suuntaa verkkokaupoille heti!

Lisätietoja Lehmus Roasteryn uudesta kotikaupunkista löydät osoitteesta www.kansallisihme.fi.