Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Tule tutustumaan kahvin käsin uuttamisen saloihin sunnuntaina Satamatielle!

Tule tutustumaan kahvin käsin uuttamisen saloihin sunnuntaina Satamatielle!

Ensi sunnuntaina Satamatie 6:ssa syvennytään Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovisen johdolla käsin uuttamiseen.

Kello 13 alkavassa esityksessä tutustutaan Pour over -menetelmään ja Aeropressin käyttöön. Pour overilla tarkoitetaan kahvin uuttamista valuttamalla, Aeropressin avulla kahvi taas uutetaan paineella.

Otimme paahtomestari Tuovisen paahtimen ääreltä kertomaan sunnuntaista tarkemmin.

Mitä kaikkea sunnuntaina on ohjelmassa?
"Ajatuksena on tutustua ja opetella pour overin ja Aeropressin käyttöä näytöksen avulla. Tarkoituksena on käydä läpi, miten käsin uuttaminen tapahtuu ja miten se vaikuttaa kahvin makuun. Kahvina meillä on juuri uusiutunut Kanava-kahvi."

Miksi kahvia kannattaa ylipäänsä uuttaa jotenkin muuten kuin tavallisella suodatinkeittimellä?
"Kun kahvia uuttaa käsin, pystyy vaikuttamaan jokaisen uuton vaiheeseen toisin kuin automaattisella laitteella kahvia valmistettaessa. Se on siis mielenkiintoisempaa, koska silloin pääsee itse tekemään kaikki uuttoon vaikuttavat vaiheet kahvin valmistuksessa. Samalla voi siis kokeilla, miten muutokset vaikkapa veden lämpötilaan tai jauhatuskarkeuteen vaikuttavat kahvin makuun."

Visa Tuovinen pour over -menetelmän äärellä.

Miten pour over -menetelmä ja Aeropress vaikuttavat lopputulokseen, onko niillä jotain eroja?
"Yleistäen voisi sanoa, että pour overilla kahvista saa paremmin sen raikkaita kärkiä irti, Aeropress taas korostaa kahvin runkoa ja sen täyteläisyyttä."


Pitääkö osata jo käyttää näitä laitteita ja tuntea kaikki termit, että kehtaa tulla paikalle?
"Ei missään nimessä, tarkoituksena on tutustua tähän ihanaan käsiuuttomaailmaan ja käymme uuttojen aikana toimintaa  läpi ihan perusteista alkaen. Satamatie 6:n hyllyistä löytyy myös sekä pour over -välineitä ja Aeropress-laitteita, jos esityksen jälkeen innostuu itsekin näistä menetelmistä!"

 

---

Lehmus Roasteryn käsinuutto-show sunnuntaina 10.9.2017 kello 13-15 osoitteessa Satamatie 6. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ilmainen. Facebookissa tapahtuma löytyy täältä.

Show on osa Lappeenrannan keskustaa elävöittävää Art@bars-tapahtumaviikonloppua.