Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Kesämäki ja Kimpinen ovat Lehmus Roasteryn uudet kaupunginosakahvit

Kesämäki ja Kimpinen ovat Lehmus Roasteryn uudet kaupunginosakahvit

Lehmus Roastery tuo markkinoille tänään kaksi uutta kahvia. Saammeko esitellä: Kesämäki ja Kimpinen!

Kofeiiniton Kesämäki ja keskipaahteinen espresso Kimpinen liittyvät niin sanottujen kaupunginosakahvien joukkoon. 

Kesämäki tuo runsaasti toivotun kofeiinittoman kahvin Lehmus Roasteryn pysyvään valikoimaan. Kesämäen kahvipavut saapuvat Kolumbiasta, tuolta haciendojen ja isojen pihapiirien maasta - meininki on siis samaa kuin Lappeenrannan lentokentän vieressä sijaitsevan varsin omakotitalovaltaisen Kesämäen paahteisilla kaduilla.

Kofeiiniton kahvi on maultaan pehmeän maltainen. Kesämäkeä juodessaan voi käytännössä tuntea kesäisen aamukasteisen ruohikon jalkojensa alla ja kuulla puutarhan perällä lintujen laulavan.

 

Kofeiini poistetaan liuotusmenetelmällä jo Kolumbiassa

Kesämäen kahvipavut saapuvat Kolumbiasta Huilan alueelta. La Platan maakunnasta tuleva pienviljelijöiden tuottama kahvierä on sekoitus Castillo-, Caturra- ja Colombia Arabica -papuja.

Kofeiini tuo kahviin paitsi sen piristävän vaikutuksen myös hieman karvautta. Kun kofeiini poistetaan kahvista, häviää tuo luontainen maku juomasta. Monet ihmiset ovat yliherkkiä kofeiinille, ja toisaalta iltakahveista nauttiville kofeiiniton kahvi on erinomainen vaihtoehto.

Lehmus Roastery on valinnut korkealaatuisen kofeiinittoman kahvin kahvivälittäjämme Cafe Importsilta. Tämä nimenomainen kahvi valikoidaan ja maistellaan ensin tavallisena kofeiinipitoisena papuna. Sen jälkeen kofeiini poistetaan liottamalla raakakahvia vedessä, johon on lisätty etyyliasetaattia, jota saadaan luontaisesti fermentoidusta sokerista ja muista luontaisista lähteistä. Etyyliasetaatti sitouttaa klorogeenihappoa kahvipavun sisällä ja mahdollistaa siten kofeiinin eristämisen pavusta. Tai näin ainakin olemme asian ymmärtäneet - kemistit, valistakaa jos puhumme omiamme!

Kofeiinin poistamisen jälkeen kahviin jää noin 0,1-0,3 prosenttia kofeiinia.

 

Kimpinen kuin Pisan kalteva torni

Toinen uutuuskahvimme on jo ennestään tutuhko, sillä keskipaahtoinen espressomme Kimpinen tunnettiin aiemmin Lehmus Roasteryn House Blend Espressona. Tarkennettu makuprofiili ja erittäin laadukas kahvi itsessään saivat sen nousemaan kaupunginosakahviksi.

Lappeenrannan vesitornin klassista muotoa tarkkaillessaan on Kimpisen kulmilla rauhallisen miellyttävää nauttia kahvista niin espressona tai pidempänä versiona.

Kahvi on sekoitus kahdesta alkuperästä. Mukana on brasilialaista Etelä-Minasin alueelta saapuvaa arabica-sekoitusta ja Papua-Uusi-Guineasta saapuvia Arusha-, Blue Mountain- ja San Ramon Arabica -papuja. Yhdistelmä luo kahvista pähkinäisen ja täyteläisen yhdistelmän jossa on myös häivähdys suklaisuutta.

Kimpinen on paahtimo-kahvilamme Satamatie 6:n espressojuomien pohja, ja sen pehmeys on kerännyt runsaasti kiitosta. Olemme halunneet luoda tällaisen espresson klassisen italialaisen tumman espresson rinnalle. Kimpistä voi tilata myös suodatinjauhatuksella, jos haluaa kokeilla sitä tavallisessa kahvinkeittimessä.

---

Sekä Kesämäki että Kimpinen ovat saatavilla perjantaina 12.4.2019 niin Lehmus Roasteryn verkkokaupassa, Satamatie 6:n tehtaanmyymälässä kuin Helsinki Coffee Festivalilla. Helsingissä Kesämäki on myös maisteltavana.

Molempien kahvien hinnat 9,90 € / 220 g.