Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn uusin Limited-kahvi saapuu piskuisesta Burundista

Lehmus Roasteryn uusin Limited-kahvi saapuu piskuisesta Burundista

Lehmus Roasteryn uusi Limited-sarjan erikoiseräkahvi saapuu keskeltä Afrikkaa Burundista.

Limited Kinyovu -nimi viittaa Kinyovun pesuasemaan, josta 1800-1900 metrin korkeudella merenpinnasta kasvaneet kahvipavut ovat saapuneet. Burundissa viljelmät ovat usein niin pieniä - keskimäärin puoli hehtaaria - että valtaosa kahvin ostamisesta tehdään alueen pesuasemalla, jossa kahvimarjat käsitellään ja kuivataan.

Limited Kinyovu on mukavan raikas kahvi, jonka maussa on sitruslimonadimaisia makuja ja kermaisen täyteläinen suutuntuma. 

Limited-sarjan kahveissa esittelemme kiinnostavia pieneriä eri puolilta kahvimaailmaa. Burundilaiset ja ruandalaiset kahvit ovat pitkään olleet niin sanotusti tulossa, ja jo viime vuonna Lontoon kahvifestivaaleilla useat paahtimon esittelivät näiden naapurimaiden kahveja.

 

Burundilainen kahvi kasvaa korkealla

Burundi on varsin pieni maa. Sen pinta-ala on vain 27 000 neliökilometriä. Burundi mahtuisi siis Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueelle (yhteispinta-ala 28 500 neliökilometriä).

Burundissa tosin asuu huomattavasti enemmän ihmisiä. Siinä missä Etelä- ja Pohjois-Karjalaan mahtuu 293 000 henkeä, asuu Burundissa 10,8 miljoonaa asukasta.

Sekä Burundilla että karjalaisilla maakunnilla on rantaviivaa vain järveltä. Meillä asutaan Saimaan äärellä, Burundissa taas Tanganjikajärvellä. Saimaa on Euroopan neljänneksi suurin järvi 4400 neliökilometrillään kahdeksan kertaa pienempi kuin Tanganjikajärvi.Sekä Saimaassa että Tanganjikajärvessä asuu endeemisiä eli kotoperäisiä eläimiä, jotka asuvat vain tietyllä suppealla maantieteellisellä alueella. Saimaalla asuu saimaannorppa, Tanganjikajärvessä taas kymmeniä kalalajeja, joista useita pidetään myös akvaariokaloina. Sekä kalat että norpat viihtyvät tietysti parhaiten vapaudessa: norpat makeassa järvivedessä, Tanganjikajärven kalalajit emäksisessä ja kovassa vedessä.

 

Burundissa on viljeltyä jo sata vuotta kahvia

Burundissa on tuotettu kahvia jo pitkään, mutta uusin aalto on alkanut vasta 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, kun naapurimaa Ruandan menestys kahvimaailmassa rohkaisi myös burundilaisia kehittämään kahvintuotantoaan vuosikymmenten alavireisten tunnelmien jälkeen.

Lehmus Roasteryn raakakahviostaja Cafe Imports on työskennellyt Burundissa vuodesta 2006 alkaen ja tehnyt ahkeraa jalkatyötä päästäkseen pesuasemille maistamaan kahveja. Yli 50 pesuaseman tarkastelun ja maistelun jälkeen Cafe Imports on kaventanut valikoimaa vain parhaiden pesuasemien valikoimiin, ja yksi näistä on Kinyovun asema, jolta myös Limited-sarjan kahvimme saapuu.

Limited Kinyovu-kahvi on sekoitus Bourbon- , Jackson - ja Mibirizi Arabica -lajikkeita.

Sekoituksesta uusin tuttavuus lienee Mibirizi. Se on Ruandaan 1910-luvulla tuotu papulajike, joka kestää kuumuutta ja kuivuutta hyvin. Se on laadultaan erinomainen kahvi, joka on tyypillisesti raikkaan hapokas ja sitrusmaisen makuinen kahvi.

Limited Kinyovu Burundi on kokonaismaultaan hyvin papujensa mukainen. Sitruslimonadimainen raikkaus ja maku yhdistyvät kermaiseen suutuntumaan. Kahvi on paahtoasteeltaan optimaalinen, eli pikemminkin vaalea kuin tumma. Tällä tavoin kahvin maut tulevat parhaiten esiin ja makukokemus on erinomainen.

 

--

Limited Kinyovu Burundi saatavilla Lehmus Roasteryn verkkokaupasta, Satamatie 6:n tehtaanmyymälästä sekä Helsinki Coffee Festivalilta huhtikuussa 2019. Hinta 200 gramman paketille on 12,90€. (Toim. huom.: tuote loppuunmyyty ja linkki tuotteeseen poistettu.) Katso tästä tämänhetkinen Ylähyllyn valikoima!