Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roastery ylpeänä esittää uudet kahvit: Oligark Red Ruby ja Limited Gesha 1931

Lehmus Roastery ylpeänä esittää uudet kahvit: Oligark Red Ruby ja Limited Gesha 1931

Lehmus Roastery lanseeraa tänään perjantaina kerralla kaksi uutta kahvia.

Valikoimiimme saapuvat Helsinki Coffee Festivalin kunniaksi maailman parhaimpiin kahveihin kuuluvasta kahvipapulaadusta paahdettu Limited Gesha 1931 ja punaviinitynnyrissä 10 vuorokautta aromatisoitu Oligark Red Ruby.

 

Gesha 1931 on erityisen erityislaatuinen kahvi

Limited-sarjamme uusin tulokas, Gesha 1931, on peräisin Etiopista Geshan alueelta. Gesha-lajiketta viljellään myös muun muassa Etelä- ja Väli-Amerikassa (joista tavallisesti käytetään kirjoitusmuotoa Geisha), mutta se on lähtöisin Etiopiasta.

Kahvi nousi kuuluisuuteen vuonna 2004, kun panamalainen perhetila Hacienda de Esmeralda nousi sillä laajaan tietoisuuteen Best Of Panama -kilpailussa. Sen jälkeen Gesha on niittänyt mainetta ja kunniaa maailmalla sekä kahvikisoissa että tuottajien laatuarvioinneissa. 

Miksi Gesha on sitten niin hyvä? Se johtuu tietysti kahvin mausta, joka on erittäin hienostunut, kukkaisan hapokas hunajamelonin makeudella ja vihreän teen vivahteella.

Teknisempiä syitä, miksi kahvi on niin hyvää, ovat muun muassa maaperä, jossa kahvipensas kasvaa sekä kasvukorkeus. Etiopian maaperä sopii erinomaisesti kahvin kasvatukseen. Kasvukorkeus, eli 1931-2040 metriä, on poikkeuksellisen korkea. Korkealla kasvanut kahvi on tiiviimpää tekoa: siinä on enemmän sokereita ja aromeita kuin matalammalla kasvaneissa kahvipavuissa, koska korkeus tuo myös viileyttä.

Asiaa voi verrata Lapin kylmässä kesässä kasvaviin marjoihin. Päivän lämpö ja yön viileys sekä pidempi kehittymiskausi luo intensiivisiä makuja.

 

Oligark Red Ruby saa arominsa punaviinistä

Toinen uutuus, Oligark Red Ruby, jatkaa tynnyriaromatisoitujen kahviemme sarjaa.

Viime syksynä käytimme viskitynnyriä, nyt vuorossa oli käytetty punaviinitynnyri, johon kaadoimme costaricalaista Caturra - ja Catuai -kahvilajikkeiden papuja aromatisoitumaan kymmeneksi vuorokaudeksi.

Oligark-kahvimme edustavat pienimuotoista hulluttelua ja makujen ennakkoluulotonta yhdistelyä. Kun puisissa tynnyreissä on kypsytetty alkoholijuomia, imeytyy puun syihin paitsi alkoholia, myös juoman aromeita. Näitä aromeita me imeytämme raakoihin kahvipapuihin. Kymmenen päivän jälkeen paahdamme kahvin, jolloin alkoholi haihtuu, mutta aromit jäävät kahviin antamaan oman vivahteensa.

 

Valmistusmenetelmän vuoksi kahvia voidaan valmistaa vain pieniä eriä kerrallaan. Se on hyvin arvokasta. Siksi paketoimme kahvin kultaharkkoa muistuttavaan pakkaukseen ja asettelemme käsin etiketin sinetiksi tälle kokonaisteokselle.

Costa Ricasta San Antonion yhteisön alueelta saapuva Caturran ja Catuain papuyhdistelmä on ominaisuuksiltaan punaviinin kanssa hyvin toimeen tuleva. Korkealla, 1700-1950 metrissä kasvaneiden kahvipapujen maussa on karamellia, toffeeta, greippisyyttä ja kukkaisuutta, jotka yhdistyvät kiinnostavasti punaviinin aromeihin. 

---

Limited Gesha 931 (24,90€/200g) ja Oligark Red Ruby (19,90€/200g) myynnissä toistaiseksi verkkokaupassa, Helsinki Coffee Festivalilla, Satamatie 6:ssa Lappeenrannassa.