Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Millaista kahvia kannattaa käyttää kahvikoneessa kotona tai työpaikalla?

Millaista kahvia kannattaa käyttää kahvikoneessa kotona tai työpaikalla?

Parin vuoden aikana kahvikoneiden suosio on kasvanut Suomessa valtavasti. Yhä useammalta etätyöläiseltä löytyy erikoiskahvijuomia valmistava kahvikone myös kotikeittiöstä.

Kahvikoneissa käytetään kahvipapuja, sillä koneissa on omat myllyt, jotka jauhavat juuri sopivan määrän kahvia kuhunkin kahviannokseen. Millaista kahvia koneissa kannattaa sitten käyttää? 

Tummapaahtoisilla laatukahveilla ei mene vikaan

Kahvikoneen toimintamekanismi eroaa suodatinkahvinkeittimistä. Jura, DeLonghi ja vastaavien merkkien kahvikoneet ovat tavallaan kuin automaattisia espressokeittimiä, joissa kuuma vesi suodattuu kahvikakun läpi. Ohjelman mukaan kahvista tulee silloin joko espressoa tai esimerkiksi suodatinkahvin kaltainen cafe americano, jossa espresson sekaan lisätään kuumaa vettä.

Cappuccinot ja lattet taas syntyvät kahvikoneella siten, että espressokahviannos sekoitetaan vaahdotettuun kuumaan maitoon. Yleensä maito lisätään erillisestä astiasta mukaan peliin.

Suosittelemme kahvikoneisiin tummapaahtoisia kahveja, sillä tummissa kahveissa on sen verran potkua ja paahteisuutta, että ne toimivat hyvin myös maidon kanssa.

Hyvä valinta esimerkiksi Lehmus Roasteryn valikoimista on todella tumma espressoksi tarkoitettu Sammonlahti sekä keskipaahtoisena espressona hyvin toimiva Kimpinen.

Myös tummapaahtoista Lauritsalaa sekä tummahkoa Pusupuistoa tiedämme käytettävän kahvikoneissa hyvällä menestyksellä.

 

Miten vaaleat kahvit sopivat kahvikoneeseen?

Tummat kahvit sopivat varsinkin kahvikoneen juuri ostaneelle paremmin kuin vaaleat kahvit. Vaaleapaahtoisissa kahveissa on enemmän jäljellä kahvin luontaista hapokkuutta ja hedelmäisiä tai marjaisia aromeita. Vaaleiksi kahvikonekahveiksi suosittelemme esimerkiksi Kanavaa ja keskipaahtoista Muukkoa. Todella rohkea valitsee jonkin Ylähyllyn valikoiman kahvin, jotka ovat tyypillisesti vaaleita ja hedelmäisen marjaisia kahveja.

Kahvikoneen uuttotapa puristaa kunkin kahvin aromit äärimmilleen, jolloin tummista kahveista erottuu selkeästi esimerkiksi suklaisuus ja pähkinäisyys, kun taas vaaleista erottuu selvemmin juuri hapokkuus ja sitruksisuus. Vaikka ne ovat erittäin mukavia makuja kahveissa, saattaa moni toivoa sellaisia tumman kahvin makuelämyksiä cappuccinostaan ja lattestaan.

Tämän vuoksi tummapaahtoisilla kahveilla on ainakin hyvä lähteä liikenteeseen!