Alennuskoodilla LEHMUS-58 yli 58 euron tilaukset postikuluitta lähimpään noutopisteeseen! (koskee lähetyksiä Suomen alueella, ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin)

Lehmus Roastery

Lehmus Roasteryn Ylähyllyn valikoimaan mangon makeutta ja limen raikkautta esittelevä Kolumbia

Lehmus Roasteryn Ylähyllyn valikoimaan mangon makeutta ja limen raikkautta esittelevä Kolumbia

Lehmus Roastery lanseeraa uuden kahvivalikoiman, josta saatiin jo esimakua viimevuotisen Lesoilulaatikon kahvien äärellä.

Ylähyllyn valikoima on tarkasti kuratoitu kokoelma Lehmus Roasteryn arvokkaimpia, hienostuneimpia ja erityisiä rajoitetun erän kahveja ympäri maailman.

Ylähyllyn tuotteet erottaa kullatusta etiketistä, koska lesous näissä kahveissa on aina vähintään 10/5. Kahvit ovat myynnissä vain Lehmus Roasteryn verkkokaupassa ja Satamatie 6 -kahvilassa.

Vuoden 2021 ensimmäinen paketti, joka ylähyllylle nostetaan, on Kolumbia Pink Bourbon. Kahvi saapuu meille Alto Chinon alueelta José Lópezin Buena Vista -tilalta.

Kahvi on Pink Bourbon Arabica -lajiketta, ja sen maku on hienostuneen mangoinen ja makea. Tasapainoisen elämyksen täydentää limen hapokkuus maun loppupuolella. Kahvi on huippulaatuinen, pisteiltään yli 89. Tätä kahvia oli saatavilla vain kaksi 69 kilon säkkiä, joista me onnistuimme hankkimaan toisen.

 

López on työskennellyt kahvinviljelyn parissa 20-vuotiaasta asti. Aiemmin hän työskenteli vanhempiensa farmilla, mutta viimeiset seitsemän vuotta hän on pyörittänyt omaa farmiaan perheensä kanssa. Korkealla, 1750 metrin korkeudella sijaitsevalla farmilla tuotetaan pääasiassa Pink Bourbonia.

Kahvi on saanut arominsa paitsi hedelmällisestä maaperästä myös käsittelytavasta. Kahvimarjat on ensin fermentoitu 36 tunnin ajan. Sen jälkeen marjat on käsitelty pesumenetelmällä ja kuivattu 20 vuorokauden ajan.

Huilan tunnetulla kahvintuotantoalueella kahviviljelmät levittäytyvät pääosin hyvin korkealle, ja kahvit ovat perinteisesti makeita, hapokkaita ja monivivahteisia aromeiltaan. Tätä maailmaa edustavat myös Buena Vistan farmin kahvit.

 

Millainen lajike se Pink Bourbon on?

Lehmus Roasterylla ei aiemmin ole ollut Pink Bourbonia valikoimissaan. Bourbon Arabica on sinänsä perinteinen lajike, joka on hyvin yleinen Etelä- ja Väli-Amerikan maissa. Bourbon on kohtuullisen hyvin satoa tuottava lajike, joka viihtyy korkealla yli 1000 metrin korkeudella.

Yleisimpiä Bourbon-lajikkeita ovat Yellow Bourbon ja Red Bourbon. Pink Bourbon on lajikkeena kotoisin Kolumbiasta, ja sille tyypillistä on silkkinen suutuntuma, joka johtuu runsaasta glukoosista – esimerkiksi Yellow Bourbonissa on enemmän fruktoosia, mikä tuottaa  lähtökohtiasesti makeampaa ja hapokkaampaa makua.

Paahtajille Pink Bourbon tarjoaa mielenkiintoisen haasteen, sillä lajike on rakenteeltaan tiheä ja sen kemiallinen koostumus on kompleksinen. Vaatii tarkkuutta muun muassa paahdon alkulämpötilan säädössä, jotta kahvi kehittyy oikein ja mausta saadaan esiin haluttua makeutta. Paahdamme Ylähyllyn kahvit pienissä, kuuden kilon erissä, jotta saamme pidettyä tarkan kontrollin näin harvinaiseen kahviin.


Ylähylly: Kolumbiaa on saatavilla vain 200 pakettia. (Toim. huom.: tuote loppuunmyyty!)
 

Katso tästä tämänhetkinen Ylähyllyn valikoima!